Skoči na vsebino

Jezus pozna vse

  • od

Pismo provincialnega ministra za Veliko noč

marjan_cudenKrižani nam govori: “O, poznam vse tvoje trpljenje, trpim s teboj v vseh tvojih stiskah in bolečinah, s teboj sem v tvojih dvomih in strahu, s teboj na vseh razpotjih sveta, s teboj prenašam tvoj križ. Nasloni se name, tu sem, da bi te rešil. Obrisal bom vse solze s tvojih oči. Tu sem, da bi ti prinesel mir in tisto srečo, ki je svet ne more dati. In vse stiske in groze sveta – ne boj se! Nikar se ne vznemirjaj zaradi tega sveta! Kaj ti v resnici more! Svet ti lahko prizadene bolečino in bridkost, lahko ti tudi umori telo, duše pa se ne more dotakniti – in ti si večen božji otrok in vsi lasje na tvoji glavi so prešteti! In tvoje trpljenje in tvoje bridkosti, vse se bo spremenilo v veselje božjih otrok, v radost, kakršne oko ni videlo in uho ni slišalo….

Vem, marsikaj se dogaja na svetu, vem, tudi v moji Cerkvi, med mojimi učenci se dogaja marsikaj. Strašna je slepota in hudobija sveta, strašna, vem! Vendar sem jaz svet premagal! Nobene težave v resnici ni: povedal sem ti, kaj bo zveličalo tvojo dušo. Pridi, ljubi z menoj svoje brate, služi jim, kakor sem ti dal zgled. Bog bo sodil in božje je odpuščanje, ti pa le potopi svoje srce v ljubezen, kakor sem jaz vas ljubil. Poznam človeka in razumem vse, kar ga teži in pritiska k tlom, poznam tvoja hrepenenja, tvoj upor, ko pride križ, tvojo samovoljo, ko življenje ne teče po tvoji zamisli, poznam tvoje razočaranje, ko ti drugi ne morejo dati sreče…

Vse poznam, vse tvoje bolečine in bridkosti sem nesel na svojem hrbtu na Kalvarijo, ker te imam rad in ker mi ni vseeno zate. Prišel sem, da ti prinesem veselo oznanilo: tvoje trpljenje ni zaman, ni brez smisla, nisi zgubljen prah v vesolju naključnih dogodkov. Božji otrok si, izvoljen in ljubljen in odrešen.”

Bratje, noben grob, nobena ječa, nobeno brezno ne more vase zapreti božje resnice, pravičnosti in svobode, ki nam jo prinaša Jezus Kristus. Noben greh se ne more upirati neskončni nežnosti in odpuščanju, ki nam ga zagotavlja od mrtvih vstalo Jagnje, ki se je žrtvovalo za nas. Noben strah nas ne more več ohromiti, da ne bi govorili vsemu svetu, da se naše obzorje ne zapre z našim grobom. Ne boj se!

Kristus je vstal in tudi ti boš nekoč vstal. Naj se ti zgodi kar koli, tudi ti boš nekoč vstal v večno, srečno življenje.

Bratje, ne glejte skozi meglo navajenosti in vsakodnevnosti na Vstalega. Glejte nanj z očmi jasne vere, da vas bo lahko blagoslovil s svetlobo od znotraj in od zunaj, da bo zasijal v vaših življenjih in vam osvežil dušo.

p. Marjan Čuden, provincialni minister

He is Risen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.