5. dan obiska gen. ministra

V nedeljo je br. Michael že ob 8.30 imel intervju. Z Radia Ognjišče je prišla Marta Jerebič, s tednika Družina pa novi urednik Boštjan Debevec.

Ob 10.00 se je pričela slovesna maša, pri kateri so sodelovali župnijski sodelavci v župniji Marijinega oznanjenja. Mašo je vodil domači župnik p. Pavle, br. Michael pa je ob prevodu br. Mirana nagovoril vse zbrane. Maši je sledilo še druženje z župljani v samostanskem atriju. Generalni definitor fra Ivan in provincialni minister p. Marjan pa sta se po maši poslovila in z Brnika odletela v Barcelono na srečanje UFME – Zveza konferenc manjših bratov iz Evrope.

Bratskemu kosilu v samostanski obednici so se pridružili tudi bratje iz ostalih treh ljubljanskih samostanov, pa tudi bratje kapucini in minoriti ter dekan Dragan Adam. Pridružili pa so se tudi diakoni, posinovljenci in sodelavci centrskega samostana. Kosilo smo sklenili v prijetnem razpoloženju ob prepevanju ljudskih pesmi.

Nazadnje je br. Michaela dobila pred kamere še s. Romana Kocjančič in v francoščini opravila intervju za Obzorja duha pri TVS. Sledilo je le še pakiranje kovčkov in odhod proti letališču Ronke, kjer smo se s hvaležnostjo za vse prejeto poslovili od našega generalnega ministra br. Michaela Perryja.

Bogu hvala za lepo vreme (ki je bilo čudovito vse do deževne nedelje!), za vse lepe in izpolnjujoče bratske obiske in srečanja ter za vse spodbude, ki smo jih bili deležni v besedah, dejanjih in sami osebi br. Michaela!

FOTOgalerija >>>

Posted in OFM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Relikvije sv. Frančiška

sre Nov 15 , 2017
Od praznika sv. Frančiška, 4. oktobra 2017, po slovenskih frančiškanskih samostanih romajo relikvije sv. Frančiška Asiškega. Bratje frančiškani želimo na ta način na novo obuditi povezanost s temelji, ki jih je postavil sv. Frančišek s svojim načinom življenja. Razpored romanja relikvij: – 4. oktober 2017: Šiška – 11. oktober 2017: […]

Morda vas zanima

  • Največja pa je ljubezen

  • Umrl je p. Ernest Žižmond

  • Objem upanja in dobrote

Najnovejši prispevki