26. NEDELJA MED LETOM

Mr 9,47-48

Če te tvoje oko pohujšuje, ga iztakni!
Bolje je zate, da prideš z enim očesom v Božje kraljestvo,
kakor da bi imel obe očesi, pa bi bil vržen v peklensko dolino,
kjer njihov črv ne umre in njihov ogenj ne ugasne.

Koliko packarije in razne nesnage gre vsak dan preko naših oči v notranjost našega telesa. Jezus je pri zatajevanju naših čutov jasen in odločen. Ne želi, da bi bili pogubljeni, ampak da bi mu s čistim srcem služili. Vemo koliko časa je potrebno, da očistimo onesnažene vode. Kaj šele, da očistimo onesnaženo dušo. Zato vsak dan prihajajmo pred Jezusa, da nas on očisti in ozdravi vse duhovne nesnage. Samo tako očiščeni bomo zmogli ustvariti pogled, ki vidi in presoja Božje globine. “Blagor čistim v srcu, zakaj ti bodo Boga gledali”.

En odziv na “26. NEDELJA MED LETOM”

 1. Res je pomembno očistiti svoje srce raznih “strupov”, ki mi kalijo pogled, meglijo moje dneve, me morda grenijo in jemljejo tisto pristno in iskreno veselje Božjega otroka v srcu.
  Bog namreč ne želi moje nesrečnosti in nesreče, temveč povsem obratno od tega…!
  Jezus na nekem drugem mestu svojega oznanila pravi tudi, da se srce umaže od znotraj… Pomembno ga je torej sproti očistiti semen ali kali zla. Če je srce čisto, ali očiščeno vpliva teme, grešnih nagnjenj, potem mi vsa umazanija sveta – od zunaj, vsi napori zla ne morejo nič, ne skalijo mojega pogleda, ne morejo omadeževati moje duše.

  Zelo pomembno je torej kakšen sem jaz kot oseba, kot človek in kot kristjan. Najprej v odnosu do sebe, nato v odnosu do bližnjega in do Boga.
  Nihče ni popoln, nihče ni brez madeža in greha, kot je bila Mati Marija. Tisti, ki so postali svetniki, so pred tem morda tudi bojevali težke boje življenja, okušali trnje, prelivali svojo srčno kri. Toda pot do svetosti ni predvsem muka in trpljenje, temveč čisto srce, neobteženo, nezasužnjeno pač pa svobodno in napolnjeno z veseljem na poti k edinemu pravemu Cilju in smislu, k Bogu.
  Ko imam zares uprte oči v Boga, me ne motijo in me ne spotikajo ovire na poti, saj verujem in zaupam, da mi celo tudi vse to na svoj način lahko pripomore k dobremu!
  Ko te ovire in pasti življenja premagujem, se učim, v sebi napredujem, rastem in zorim. In kasneje še lažje ločujem “zrnje od plev”.

  Gospod, danes Ti zato izročam vse nas, ki nam Pot k Tebi in do Tebe mnogokrat zakrivajo različne ovire. Pomagaj nam dvigniti in usmerjati pogled preko njih, biti v tem vztrajen in zaupati, da nas v vsakem primeru na koncu Poti usmiljeno in ljubeče čakaš Ti, ki zmoreš preseči vse naše šibkosti, zmote in grešnosti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.