SV. BAZILIJ IN GREGOR

1 Jn 2,22-23

Kdo je lažnivec, če ne tisti, ki zanika, da je Jezus Mesija?
Antikrist je tisti, ki zanika Očeta in Sina.
Kdor zanika Sina, tudi Očeta nima,
kdor pa prizna Sina, ima tudi Očeta.

Janez opozarja na ljudi, ki so najprej pripadali krščanski skupnosti, pozneje pa so se od nje oddaljili, širili zmote in tako ogrožali soljudi, da so odpadli od vere in od občestva – Cerkve. Jezus pa jasno pove: “Nihče ne pride drugače k Očetu, kot po meni (Jn 14,6).
Vsemogočni Bog, tvoj Sin, naš Odrešenik, je zasijal kot nova luč iz nebes in nas nenehno prenavlja. Naj nas razsvetljuje, da ne bomo hodili v temi ali se oddaljili od tebe in tvoje Cerkve, ki ji pripadamo kot živi udje v živem občestvu.

En odziv na “SV. BAZILIJ IN GREGOR”

 1. Tudi v današnjem svetu jih je mnogo, ki nas skušajo prepričati, podkrepljeno celo z lažnimi dokazi in polresnicami,v svoj prav.
  Le nekaj dni nazaj se je to zgodilo in se dogaja tudi meni. Nekdo mi je “postregel” s skrbno pripravljeno literaturo o nepravilnostih in “neresnicah” v moji veri. Seveda sem vse skupaj pregledala, ker sem hotela najti argumente proti in vse skupaj opredeliti kot laž, toda že to, da sem se sploh spustila v debato in prebiranje zelo zavajajoče literature je bila moja napaka! Kajti bolj ko sem stvar prebirala…, vse bolj je hudi duh hotel razvnemati novo zanimanje in pravzaprav vsejati že kak majhen dvom v smislu razmišljanja: kaj pa če res…..? In jaz sem doslej menila, da sem globoko, trdno, neomajno verna….
  Na koncu me je prešinilo spoznanje, da hudi duh z neverjetno inteligenco in na sila podtalen in prijazen način poišče načine, da bi nas le omajal v trdnosti in v nas zasejal dvome, še najraje o tem in v zvezi s tem, kar nam je najdražje in najsvetejše.

  Danes se zato iskreno in globoko zahvaljujem za današnjo misel Duhovne oaze, saj sem po Svetem Duhu prejela pravi odgovor….

  In kot je zapisano v SP: kdor misli, da stoji…,naj gleda, da ne pade!
  Kajti nasprotnik je na mnoge načine močnejši kot si mislimo…,molimo zase ,za dar in milost vere in zaupajmo Bogu Očetu, Sinu in Svetemu Duhu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.