4. JANUAR

Jn 1,37-39

Učenca sta odšla za Jezusom.
Jezus pa se je obrnil,
in ko je videl, da gresta za njim,
jima je dejal: “Kaj iščeta?”
Rekla sta mu: “Rabi (kar v prevodu pomeni učitelj), kje stanuješ?”
Rekel jima je: “Pridita in bosta videla.”
Šla sta torej in videla, kje stanuje,
ter ostala pri njem tisti dan.

Veliko poti sem prehodil. Moje noge so prašne, moja kolena se šibijo in moje srce je utrujeno. Kam so vodila vsa ta moja pota. Kako, da se nisem nikjer ustavil, da nikjer nisem imel občutka, da sem prišel domov in mi zato ni treba naprej. Učenca sta šla za Jezusom in tisti dan ostala pri njem. Tudi sam se hočem odpraviti na pot za njim. Dovolj mi je brezkončnih cest, trepetajočih juter in razočaranih večerov. Danes bi rad ostal pri njem, rad bi bil doma.

En odziv na “4. JANUAR”

  1. Pravi in edini dom je tam, kjer je tvoje srce.Kjer se umiri in spočije tvoja duša, kjer se počutiš prepoznanega, sprejetega, dobrodošlega in ljubljenega.
    Jezus vidi v tvoje srce, znane so mu vse tvoje poti, vse tvoje misli in skrite želje, tvoje najgloblje hrepenenje, vse tvoje potrebe, začetek in konec tvojega zemeljskega romanja, ki je v resnici le del tvoje poti kamor te vabi za seboj…Zaupaj mu, odpiraj svoje srce, preprosto sledi in ljubi pa bo pot mnogo lažja, bolj odprta in bolj polna smisla, krajša….In če bodo v tebi prepoznali goreče srce, pristno veselje, pokončno držo tudi ko nosiš s seboj bremena bolečine, osamljenosti,žuljev, ran in svojih križev…., boš lahko tudi mnogim drugim pokazal edino pravo Pot!

    Jezus namreč nikoli ni obljubljal, da bo prav lahka, enostavna, preprosta, brez bolečine in naporov. Imaš pa vedno odprto možnost izbire…, da ostaneš na plitvinah enostavnega življenja, kjer iščeš lagodje in strežeš le sebi…, ali pa se odločiš za romarsko pot, ki pa ti bo prinesla tudi “prah”,včasih žalost,utrujenost,žejo in lakoto, kdaj bo tudi samotna in polna raznih preizkušenj, celo nevarnosti…, a na koncu te čaka dom v Jezusovem objemu in Njegovem odrešenju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.