SREDA 1. TEDNA MED LETOM

Heb 2,16-17

Toda ne zavzema se za angele,
temveč za Abrahamovo potomstvo.
Zato se je moral v vsem izenačiti z brati,
da je postal usmiljen,
in zvest veliki duhovnik pred Bogom,
v spravo za grehe ljudstva.

Nedelja Jezusovega krsta nam govori, da Oče ljubi Jezusa. To ljubezen kaže Jezus nam s zavzemanjem za človeka. Tudi meni, tako kot njemu Oče, pravi pomemben si zame, dobro je da si, rad te imam! Ali ni največ, kar sem lahko od Boga prejel prav to, da se Bog zavzema zame, da mi je v vsem postal enak?
Bog naj bom tvoj otrok, naj se ti prepustim.

En odziv na “SREDA 1. TEDNA MED LETOM”

 1. Gospod ti pravi: drag si mi, dragocen si v mojih očeh, rad te imam prav takšnega…grešnega, nemočnega, nepopolnega kot si….,odkupil sem te s svojo krvjo, odrešen si in boš z menoj za vekomaj…in še mnogokaj v tem smislu….
  Nisi izbran, ker si že sam po sebi nekaj posebnega in v tem presegaš druge…,pač pa si dragocen ker si izbran, ker si Božji otrok in Božji ljubljenec.
  Kakšno neizmerno zaupanje in usmiljen pogled Bog polaga v nas…. Ga zmorem(o) posnemati, konje naš pogled usmerjen v brate in sestre? Ali pa naše oko in uho kritično in všečno izbira le popolneže po naših merilih in okusih?
  Kakšen je moj odnos do teh, ki so mi bili zaupani…..?
  Ali zmorem videti v vsakem človeku ne le človeško…pač pa tudi nekaj od Boga danega? In kaj vidijo, občutijo, razpoznajo ljudje v meni?
  Kolikokrat sem v odnosih že izdal zaupanje, ki ga je predhodno Bog kot svoj dar položil vame….?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.