ČETRTEK 2. TEDNA MED LETOM

Heb 7,28

“Postava namreč postavlja za velike duhovnike ljudi,
obdane s slabostjo.”

Tudi duhovnik je samo človek. Človek, ki se je posvetil Bogu, a še vedno samo človek in kot tak šibak, slaboten in grešen. Se ustavim samo pri tem, ali zmorem videti tudi dlje? Posvečenost duhovnikov bo obrodila večje sadove tudi zaradi moje molitve…

En odziv na “ČETRTEK 2. TEDNA MED LETOM”

  1. Če bi nas Bog sodil le glede na naša grešna nagnjenja , mnoge zmote in grešnost, bi se nam dokaj slabo pisalo….Tako duhovnikom, ki so res samo ljudje, toda posvečeni ljudje in recimo, da imajo zato nekaj več odgovornosti kot ostali…,kot vsem drugim! Toda ne. Zaupam in verujem, da nas Bog ne “lovi” na nekih prekrških in prestopkih in nas ne gleda skozi nek drobnogled…pač pa pravi: ljubim te takšnega kot si, sprejmem te majhnega, grešnega, nepopolnega, saj vem, da bi bil rad boljši in vem tudi, da se iskreno trudiš za to. Sodila tebe in mene torej ne bo obilica tvojih zmot in pomanjkljivosti, temveč to, koliko si ali pa nisi ljubil skozi življenje. Jezus na več mestih spregovori o prvi in najpomembnejši zapovedi. In reče npr.grešnici: …”žena, te ni nihče obsodil? Tudi jaz te ne bom, pojdi v miru in ne greši več.”
    Ali na drugem mestu:…”ker pa je mnogo ljubila, so ji odpuščeni vsi mnogi njeni grehi!” Torej ne obsojajmo in ne sodimo nikogar, ne duhovnikov ne ostalih pač pa glejmo skozi ljubeč Jezusov pogled in usmiljen Očetov odnos….in ne bojmo se pač pa se iskreno trudimo delati dobro, ne škodovati bližnjim, odpuščati krivice in zaupati v Boga, ki je Ljubezen!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.