3. POSTNA NEDELJA

Ps 95,8-9

Ko bi danes poslušali njegov glas!
Ne zakrknite svojih src kakor v Meríbi,
kakor na dan Mase v puščavi,
kjer so me vaši očetje skušali,
me preizkušali, čeprav so videli moje delovanje.

Izvoljeno ljudstvo je med svojim potovanjem po puščavi kljub Jahvehjevi izrecni pomoči ob odhodu iz Egipta, vedno znova kazalo malodušnost, nepokornost in nevero. Kratko in malo niso hoteli spoznati božjih odrešitvenih namenov. Ni veroval zavezi in zvestobi, ki jo je Jahve zagotovil na Sinaju. Gre za vabilo, naj verni velike odrešenjske ponudbe nikar ne zaigrajo, da ne bodo prikrajšani za počitek pri Bogu.

One comment on “3. POSTNA NEDELJA
 1. Sonja pravi:

  Bog nas vztrajno nagovarja, vabi, kliče…,da bi mu sledili in izbrali pravo Pot. A Njegova zvestoba in Njegov trud je zaman, če moje srce ostaja zaprto in zakrknjeno.
  Ko bi le poslušali Njegov glas!
  Ponuja nam blagor, notranji mir, odrešenje in večno srečo …Bom vse to res zavrgel v zameno za teh nekaj minljivih trenutkov lažne svobode in udobja?
  Ubiranje trenutno zame privlačnejše, lagodnejše, udobnejše poti…ni vedno prava izbira. Si res želim pristati na plitvinah življenja, gluh in slep za Božji glas in Njegovo zapoved, ki me vabi naj odprem oči, ušesa in srce, ko me kliče, naj odrinem na globoko…in naj pogumno krenem na doslej neznano Pot? Pripeljala me bo skozi vse notranje boje in mimo vseh čeri življenja…v obljubljeno deželo…!
  Zato…poslušajva Njegov glas, ne bojva se neznanega, ne bojva se odpovedi udobju, ne bojva se preizkušnje, odpovedi sebi in bolečine…On ve zakaj je potrebno iti včasih tudi skozi puščavo in trnje, zaupajva!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*