ČETRTEK 9. TEDNA MED LETOM

Mr 12,28

“Eden izmed pismoukov ga je vprašal:
‘Katera je prva od vseh zapovedi?’
Jezus je odgovoril:
‘Prva je: Poslušaj, Izrael, Gospod, naš Bog,
je edini Gospod.
Ljubi Gospoda, svojega Boga,
iz vsega srca, iz vse duše,
z vsem mišljenjem in z vso močjo.”

Učitelj Jezusa ne skuša, ampak ga vpraša dobronamerno, ker so pismouki na to vprašanje različno odgovarjali in si zapoved ljubezni različno razlagali. V zapovedi ljubezni do Boga in do bližnjega ne gre zgolj za čutno ljubezen, temveč predanost Bogu, da vse naše služenje soljudem razodeva Boga.
Gospod, tvoja največja zapoved je znamenje in spoznanje, da smo tvoji učenci. Naj vsem ljudem izžarevamo, da se zavzemaš za vsakega človeka in očetovsko skrbiš za nas.

One comment on “ČETRTEK 9. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    Bog nam je daroval svet in njegove premnoge lepote… Daroval nam je življenje. Z njim nam je daroval telo in neumrljivo dušo,podaril nam je čuteče srce,…da bi lahko v tem življenju z vso močjo živeli in izpolnjevali svoje bistvo, da bi prejemali in darovali…ljubezen! Daroval nam je in nam nenehno daruje samega sebe.
    Daruje nam svojo zvestobo, svojo Besedo,darove in sadove po Svetem Duhu, vse temeljne vrednote in smernice za življenje….

    Le kaj bi lahko potrebovali ali si mogli želeti še več?

    Dobri Bog, danes Te slavim, molim k Tebi, Te slavim in Ti znova z zaupanjem in vero izročam sebe in svoje življenje pa tudi življenja vseh tistih, ki si mi jih ti zaupal in poslal na življenjsko pot!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*