SOBOTA 10. TEDNA MED LETOM

2 Kor 5,17

Ako je torej kdo v Kristusu, je nova stvar:
Staro je prešlo, glejte, nastalo je novo.

Apostol Pavel je bil takšen, da se je vse njegovo bitje nahajalo v besedah, ki jih je pisal – v moralnih zadevah – zelo strogo je nastopal (prav v Korintu). Vse kar je pisal je bilo iz srca povedano v bolečninah in solzah. On ni bil kot nekateri, ki govorijo v neznanem jeziku – v besedi ki prihaja in odhaja, iz srca pa nič ne prihaja.
V našem pričevanju za Boga, naj vedno obstaja človekoljubnost. Zato prosimo Boga, za naše pričevanje, naj prihaja iz našega srca in naj dosega srca drugih ljudi.

One comment on “SOBOTA 10. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    V svojih srcih in prizadevanjih se moramo vedno znova truditi, da ne zapadamo v stare slabosti, pomanjkljivosti in grehe…Sami mnogokrat ne zmoremo, Bog je tisti, ki nas s svojo milostno ljubeznijo zmore očistiti, nas zna vedno znova iz vseh padcev postaviti nazaj na noge in spraviti nazaj na pravo pot. On nas spodbuja in vodi naprej. Usmerja nas ven iz naših ujetosti in zmot, da bi prerasli in pretrgali spone “starega” človeka v sebi in dali prostor novemu, osvobojenemu, v luči Njegove ljubezni svobodnejšemu človeku v sebi.
    Zato naredimo in odprimo v sebi prostor Kristusu!
    Z njim in zaradi Njega najdemo nov smisel, novo veselje in pogum, srečo in novo ž(Ž)ivljenje!
    Tako pa bomo postali tudi Njegovi oznanjevalci in pričevalci.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*