TOREK 14. TEDNA MED LETOM

Mt 11,20-24

Tedaj je začel grajati mesta,
v katerih se je zgodilo največ njegovih mogočnih del,
ker se niso spreobrnila.

Ljudje hlastamo za posebnostmi in izjemnimi dosežki. Radi bi imeli posebne čudeže, ki bi nas prisilili bodisi k verovanju ali pa k stvarem, za katere se sami ne discipliniramo. Sanjamo o čudežih, ki bi napolnili naše blagajne, o čudežih, ki bi obrnili srca ljudi k nam, o čudežih, ki bi nam zagotovili varno, dolgo in obilja polno življenje. Okoli nas in v nas pa se vsak trenutek dogaja toliko čudežev življenja in ljubezni, pa jih prezremo, jih imamo za nujne in samoumevne in si domišljamo, da smo mi sami avtorji svojih dosežkov in zavarovanj.
O, Bog, kako površno in domišljavo je včasih človeško srce!

One comment on “TOREK 14. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    Gospod Bog, danes Te prosim…stori v nas majhne, vsakdanje čudeže…, takšne, da bomo znali biti hvaležni in odprti za življenje, da bomo znali prepoznavati Tebe, Tvojo prisotnost v lepoti in urejenosti narave in sočloveka. Odpri in prečisti naša zaslepljena srca, da se bodo znala vračati k izviru vsega in da bomo znali iskati in najti pravo bistvo…, ki je v Tebi in pri Tebi.
    Odpuščaj nam našo slepoto, gluhoto, brezbrižnost, domišljavost, napuh,lakomnost, samozagledanost,
    samopašnost, nevero….in mnoga grešna nagnjenja. Odpusti nam vse, kar nas dela samozadostne, nezveste in nas odvrača proč od Tebe.
    Hvala Ti, ker si, ker vztrajaš, ker odpuščaš…, ker nas nikoli ne prenehaš ljubiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*