SOBOTA 14. TEDNA MED LETOM

Mt 12,14-21

Nalomljenega trsta ne bo zlomil
in tlečega stenja ne ugasil,
dokler ne privede sodbe do zmage.
In v njegovo ime bodo upali narodi.

Živimo v času rekordov, izumov, osvajanja trgov, v času, ko štejejo le moč, mladost, zdravje, trdnost; v času, ko šibki, zlomljeni, bolni in stari skorajda več nimajo domovinske pravice. V kaj oziroma v koga bi lahko upali današnji >nalomljeni trsti< in >tleča stenja<, če jim Jezus ne bi zagotovil podpore in jim ne pomagal do pravice?
In nenazadnje – kako hitro bi se brez slabe vesti tudi verni pridružili tuljenju z volkovi današnjega časa, če ne bi imeli tega >božjega Služabnika<, ki nas z Besedo opominja k spoštovanju šibkosti!

One comment on “SOBOTA 14. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    Gospod, danes se Ti zahvaljujem, ker si moč šibkim, upanje potrtim, zdravje bolnim, luč in razsvetljenje slepim, tolažba žalostnim, nova moč za vsakogar, ki izgublja vero v življenje….Tvoja beseda in Tvoja bližina nas bodrita in ozdravljata! Tvoja sveta kri nas očiščuje, Tvoje sveto telo nas hrani, Ti nas moreš obraniti pred sleherno pogubo.
    Ti nam prinašaš veselo novico, ki pravi, da nas vse nekoč čaka zmaga odrešenja…, pripravljaš nam, trpečim, nalomljenim ,poškodovanim, ranjenim in zlomljenim na mnoge načine…prostor pri sebi! Ljubiš nas…

    Hvala Ti za Tvoje ljubeče usmiljenje, zaupamo Ti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*