ROJSTVO DEVICE MARIJE

Mt 1,1-3

“Rodovnik Jezusa Kristusa, Davidovega sina, Abrahamovega sina.
Abrahamu se je rodil Izak, Izaku se je rodil Jakob,
Jakobu se je rodil Juda in njegovi bratje.
Judu je Tamara rodila Pereca in Zeraha …”

Kdo vse je vtkan v platno Jezusovega rodovnika! Jakob in njegovo stremuštvo, Rahaba in njeno vlačugarstvo, David in njegovo prešuštvo … Pa tudi Abraham in njegova vera, Salomon in njegova modrost, David in njegovo kesanje, Jožef in njegova pravičnost … Preko vsega tega je Oče pripravljal učlovečenje svojega Sina Jezusa Kristusa.
Kdo vse je vtkan v platno mojega rodovnika? Tudi moja zgodovina je preplet greha in svetosti. In preko vsega tega je Bog pripravljal rojstvo mene, da bi se mogel tudi v mojem življenju razodevati Jezus Kristus.

One comment on “ROJSTVO DEVICE MARIJE
  1. Sonja pravi:

    Preko vsega tega se na čudovit način razodeva Božje usmiljenje,sočutje in odpuščanje…Bog nikoli povsem ne zapre vrat, vedno da še “drugo možnost”, če jo le ti ali jaz želiva…Mnogo prej bo človek zaprl vrata srca kot sam Bog….Tudi, če so moji ali morda tvoji predniki živeli sveto ali grešno, Bog se ne ozira na to, prav za vsakogar izmed nas ima pripravljen svoj načrt Odrešenja. Preko svobodne volje pa nama prepušča odločitev, ali ga sprejmeva ali zavrneva….Ne moreš sicer vplivati na življenje prednikov, lahko pa odpiraš vrata za nekaj neskončno lepega, dragocenega in velikega, vrata za spoznavanje vere in ljubezni do Boga…v življenju svojih naslednikov ali tistih, ki si jim poslan na življenjsko pot kot oznanjevalec….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*