SOBOTA 22. TEDNA MED LETOM

Kol 1,21-23

Tudi vi ste nekoč živeli v hudobnih delih, v razumu odtujeni in sovražni.
Zdaj pa vas je Bog spravil s seboj po njegovem telesu iz mesa, prek smrti,
da bi vas privedel pred svoje obličje svete, brezgrajne in neoporečne,
če le ostanete utemeljeni v veri in trdni
ter se ne pustite odtrgati od upanja evangelija, o katerem ste slišali.

Gospod nisem še svet, brezmadežen in neoporečen. V meni se še vedno meša božje in človeško. Upam, da je s Tvojo pomočjo v meni vedno več dobrega, plemenitega, žlahtnega, skratka božjega. želim biti trden in vztrajen ter stanoviten v rasti v dobrem.

One comment on “SOBOTA 22. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    Bog se je nam, malovernemu človeškemu rodu približal na neverjeten način…Mnogi se rogajo naši veri, približno v tem smislu: ” Kako pa veš, da Bog sploh obstaja- kje pa imaš dokaz za to?…To je neka pravljica za stare mame in naivneže…”.
    Dokazov za Božji obstoj in Njegovo navzočnost na tem svetu pa je v resnici mnogo za vsakogar, ki želi, ki hoče videti, slišati, občutiti in verovati…!
    Eden od njih je na primer ta, da se ob izbiri med dobrim in slabim, med izbiro ljubezni, odpuščanja in prijateljstva do bližnjega, dobrimi deli…ter po drugi strani opuščanjem tega ali celo brezbrižnostjo, hladnostjo, zamerami, ignoranco, sovražnostjo…, mnogo raje odločam po vztrajnem notranjem glasu, ki me vabi in vodi k prvi možnosti; to je, da v življenju kljub morebitnemu doživljanju krivic zavestno, hote in s hrepenenjem po dobrem, plemenitem, po urejenosti…izbiram prvo, boljšo pot!
    Najneverjetnejši in obenem najbolj otipljiv izraz in dokaz Božje prisotnosti in ljubezni pa je …poleg tega, da je poklical v ž(Ž)ivljenje tebe in mene z rojstvom in svojim učlovečenjem…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*