PONEDELJEK 24. TEDNA MED LETOM

Lk 7,6.9

Ko ni bil več daleč od hiše, je stotnik poslal prijatelje s sporočilom:
“Gospod, ne trudi se, saj nisem vreden, da prideš pod mojo streho.” …
Ko je Jezus to slišal, se je začudil nad njim.
Obrnil se je k množici, ki ga je spremljala, in rekel:
“Povem vam: Niti v Izraelu nisem našel tolikšne vere.”

No, saj tako slab pa vendar nisem. Že kar nekaj dobrih del sem naredil, tudi kakšno žrtvico sem doprinesel. Rad molim. V bistvu sem vreden Gospodove pozornosti in se trudim zanjo. Me bo opazil? Toda s tako držo tvegam, da se moja vera razblini v sebičnosti. Stotnik ne misli nase in na svoje zasluge; pred očmi mu je trpeči bližnji. Zato njegova vera raste.
Gospod, koliko vere in kakšno vero pa boš našel, ko boš srečal mene?

One comment on “PONEDELJEK 24. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    Pred obličjem Gospoda sem v resnici lahko le to, kar sem. Ne morem se prenarejati, da sem drugačna kot sem ali celo, da sem nekdo drug. On namreč dobro pozna vse skrite kotičke in motive mojega srca. In neverjetno je, da me more sprejeti in ljubiti prav takšnega, prav takšno…kot sem! Kakšno olajšanje, nekdo me zmore in zna in celo hoče ljubiti…kljub mojim napakam, moji grešnosti, moji samosvojosti in svojskosti in nič mi ne očita! In zame ima vedno čas…,nisem mu odveč ne sama po sebi in ne celo v svojem notranjem uboštvu…Še več, daruje mi samega sebe, daruje mi ljubezen in s tem ž(Ž)ivljenje….
    Preposto rečeno…prepričal me je. In čeprav morda ne znam vedno ostati zvesta njegovi besedi…, pa vem to, da vedno znova in zdaj spet, želim in hočem iti za njim….!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*