25. NEDELJA MED LETOM

Mt 20,1-16a

Prijatelj, ne delam ti krivice.
Ali se nisi pogodil z menoj za en denarij?
Vzemi, kar je tvojega, in pojdi!
Hočem pa tudi temu zadnjemu dati kakor tebi.

Povej mi, kakšen je tvoj Bog, in povem ti, kdo si! Človek, ki je ustvarjen po Božji podobi, je nagnjen k temu, da si naredi Boga po svoji podobi, da si naredi malika. Če računamo na zasluge in postavljamo zahteve, oviramo Boga pri tem, da bi nam razodel veliko skrivnost, da smo polni samih sebe. Bog pa more nasititi samo lačne. Po milosti nas je izvolil. “Če pa je po milosti, ni več po delih, sicer milost ne bi bila več milost” (Rim 11,6). Bog Jezusa Kristusa more bogato poplačati tudi tistega, ki nima nobenih zaslug, ker je “popolno dobro, vse dobro, resnično in najvišje dobro, ki je edini dober” (1 FVod 23,28).
O moj Gospod, bodi zahvaljen!

One comment on “25. NEDELJA MED LETOM
 1. Sonja pravi:

  Če živim ali če hočem živeti kot je prav, v skladu s tem, kar mi narekuje vest in srce…,potem res ne vem, čemu bi sploh razmišljala o nekih svojih zaslugah. Čemu bi si prilaščala to, kar je od Boga dano in kar mi je položil v glas vesti in srca.Enako je s talenti….vse, kar sem in kar dobrega prehaja vame, je Božje delo in Njegov dar.
  Bistvo torej sploh ni v nekih “zaslugah”, pač pa v moji iskreni odprtosti in dojemljivosti za Božje darove. Gre za moj odnos spoštljivosti in hvaležnosti…, saj je vse kar sem prejela in kar prejemam v resnici Njegov (zastonjski) dar.
  Kdo in kaj sem, da bi mogla od Boga karkoli zahtevati, ali da bi si drznila z Njim celo pogajati se….On pa res lahko vame polaga svoje darove takrat, ko sem in ko hočem biti odprta zanje.
  Gospod, danes Te prosim…odpiraj nam oči za iskreno odprtost in pripravljenost sprejemati vsak trenutek življenja, prav to jutro in ta dan, kot Tvoj dar. Naj (p)ostanemo ponižni, skromni v pričakovanjih in iz srca hvaležni…
  Hvala Ti Gospod, ker mi izkazuješ ljubezen in mi razodevaš svoj načrt z menoj….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*