PONEDELJEK 25. TEDNA MED LETOM

Lk 8,16-18

Nihče svetilke, potem ko jo prižge,
ne pokriva s posodo ali jo postavlja pod posteljo,
ampak jo daje na podstavek, da tisti, ki vstopajo, vidijo luč.
Nič ni namreč skrito, kar se ne bi razodelo,
in nič zakrito, kar se ne bi spoznalo in prišlo na dan.
Pazíte vendar, kako poslušate!
Kdor namreč ima, se mu bo dalo,
in kdor nima, se mu bo vzelo tudi to, kar se mu zdi, da ima.

“Pazite vendar, kako poslušate,” pravi Jezus. Uho so široko odprta vrata, skozi katera vstopajo sporočila okolice. Če je zdravo, skozenj vstopa vse, brez razlike. Pa niso vsa sporočila dobra. Zato je za kristjana nujno potrebno, da besede pretehta ob Božji besedi. Ta je namreč ostrejša, kakor vsak dvorezen meč, in more ločiti besedo od zlorabe besede. Samo beseda, ki vzdrži ob Božji besedi, naj najde pot do srca in naj bo tam doma. Druge naj z valovanjem zraka umrejo, da bo moje srce ostalo čisto.

One comment on “PONEDELJEK 25. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    Pojavi se vprašanje, o čem pravzaprav Jezus govori? Kaj je tisto, kar je potrebno imeti, da se ti bo nekaj še dodalo…in česa ( tako potrebnega) nimaš, da se ti bo še tisto, kar se ti zdi, da imaš in ti za sedaj čisto zadošča…odvzelo?
    Mislim si, da gre za dovzetnost za Božjo besedo, za sprejemanje pravega spoznanja, prepoznavanje in spoštovanje resničnih vrednot in prepoznavanje pravega zaklada v Božjih očeh….
    Kdor ima prostor za Boga in vse kar je Njegovo v svojem srcu….ima tisto vse potrebno, kdor pa oznanja in svoje misli in želje srca usmerja le v podobe minljivega, bo ostal morda enkrat brez vsega….
    Kam, v koga ali v kaj…pa jaz usmerjam svoj pogled?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*