SV. FRANČIŠEK ASIŠKI

Gal 6,14

Meni pa Bog ne daj, da bi se hvalil,
razen s križem našega Gospoda Jezusa Kristusa,
po katerem je bil svet križan zame, jaz pa svetu.

O, kolikšna majhnost, ponižnost je potrebna, da človek spozna veličino Božje ljubezni, ki se je sklonila do človeških nižin in po trpljenju, smrti in vstajenju vrnila ljudem dostojanstvo Božjih otrok! Zgled Asiškega Ubožca je odprl srca mnogih mož in žena, fantov in deklet, da je Gospod v njih in po njih v osmih stoletjih razglasil svojo slavo in poslanico miru do skrajnih mej sveta. Prisluhnili so glasu Božje ljubezni, ki premore vse. Predano so mu služili. Prejeli so veselje zvestih src.
Prosim Te, Gospod, kakor nekdaj svetega Frančiška Asiškega, naj Tvoja ljubezen noč in dan opominja in spodbuja naša srca, da postanemo glasniki Tvojega miru in Tvoje slave.

One comment on “SV. FRANČIŠEK ASIŠKI
  1. Sonja pravi:

    Pravijo, da je sveti Frančišek bolj kot “črki” sledil Duhu…Sveti Duh ga je navdihoval in usmerjal. In Njegovim vodilom, navdihom in zapovedim je po svojem spreobrnjenju od takrat z gorečim in predanim srcem zvesto sledil.
    Morda zaradi Frančiškove zgodbe, ki bi jo bilo čisto mogoče prevesti v sodoben jezik življenja, njegovih bitk in bojev..,(želja po materialnem bogastvu, po moči, oblasti, dobrem družbenem položaju, časti…nato pa naravnost osupljiv preobrat in preusmeritev k resničnim pravim – večnim – vrednotam),….morda zaradi njegove iskrenosti, ponižnosti in preprostosti, morda zaradi ljubezni do Božjega stvarstva, morda zaradi prepričljive gorečnosti in doslednosti, morda zaradi Frančiškove radikalne drugačnosti in brezkompromisnemu sledenju Jezusu in evangeliju…, njegovemu zgledu tudi danes sledijo mnogi redovniki, redovnice, tretjeredniki pa tudi ostali.
    V svoji “majhnosti” je postal velik svetnik in navdušujoč zgled!
    Danes se spominjamo njegove gorečnosti v predanem služenju Bogu in bližnjemu in mu pojemo…”zdrav nam bodi oče blagi, zvezda jasnega neba, vzor največjega uboštva, roža z umbrijskih gora…!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*