27. NEDELJA MED LETOM

Mt 21,42-43

Jezus jim je rekel:
“Ali niste nikoli brali v Pismih:
Kamen, ki so ga zidarji zavrgli, je postal vogalni kamen.
Gospod je to naredil in čudovito je v naših očeh.
Zato vam pravim: Vzelo se vam bo Božje kraljestvo
in dalo ljudstvu, ki bo obrodilo njegove sadove.”

Božje logike ne moremo enačiti s človeško logiko. Kajti tudi Izraelci so pričakovali Mesija in kralja, pa je Mesija prišel kot ubog otrok, rojen v štalici. Na koncu življenja pa je bil pribit na križ. Kar pa je najpomembnejše je to, da je vstal in nam zagotovil večno življenje.
Zahvalimo se mu za ta dar.

One comment on “27. NEDELJA MED LETOM
 1. Sonja pravi:

  Kdo smo ali: kdo so…zidarji sodobnega časa, s kakšnimi nameni zidajo ali rušijo?
  Pa vendar-tudi,če živim-o v nekih prelomnih obdobjih, tudi, če se marsikaj spreminja na bolje ali večina stvati na slabše, Bog vedno ostaja isti, eden in edini! Njegove zapovedi, Njegova merila, Njegova ljubezen se ne spreminjajo.
  On je naša opora, skala in naša rešitev v vseh časih, skozi vse dogodke in dogajanja, tako v svetu, kot v meni samemu /sami sebi…
  Morda se tudi jaz kdaj počutim kot “kamen, ki so ga zidarji zavrgli…”, neuporaben, preziran, zapuščen in zavržen. Skratka nič posebnega v očeh ljudi pa vendar sem dragocen-a in ljubljen-a v Božjih očeh :)!
  On bo zidal in gradil skupaj z menoj in teboj, ki sva na videz res morda majcena in povsem neugledna, a vendar poklicana na prav svoje lastno mesto, kjer bova z Njegovo pomočjo in po Njegovi volji zapolnila prostorček-vrzel v mogočnem Mozaiku občestva Kristusove vesoljne Cerkve.
  Danes se Ti zahvaljujem Gospod, ker Ti lahko z veseljem in radostjo v srcu služim…!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*