TOREK 27. TEDNA MED LETOM

Lk 10,40-42

Marta pa je imela s postrežbo veliko dela.
Pristopila je in rekla: “Gospod, ti ni mar,
da me je sestra pustila sámo streči?
Reci ji vendar, naj mi pomaga!”
Gospod ji je odgovoril: “Marta, Marta,
skrbi in vznemirja te veliko stvari, a le eno je potrebno.
Marija si je izvolila dobri del, ki ji ne bo odvzet.”

Dve ženi in vsaka predstavlja po eno področje našega življenja; Marta predstavlja služenje, Marija pa molitev. V življenju je potrebno vzdrževati pravo ravnotežje med njima.
Pustimo naj Kristusova luč sije v naša srca, dokler nas ne ogreje božja ljubezen. Potem bomo, kot Jezus, hodili v moči Duha in postali orodje spreminjanja sveta.

One comment on “TOREK 27. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    Milina in milost…, dar Božje bližine lahko v naša življenja proseva in vstopa na različne načine. Nekateri bližino Boga najbolj začutijo med osebno ali občestveno molitvijo ali daritvijo svete maše v cerkvi, drugi v kontemplativnem zrenju in potapljanju duše v skrivnostne Božje globine v samotnih celicah samostanov…Spet drugi bo najbolj občutil bližino in dotik Boga in božjega v iskrenem in pristnem stiku s sočlovekom. Zaljubljeno srce pa v trenutku globokega sozvočja z ljubljeno osebo….Mati v čistem in jasnem pogledu svojega otroka,filozof v svetlem prebliskuin trenutku razodetja svojega nenehno raziskujočega in iščočega uma,duhovnik v stiku z zaupanimi mu verniki,redovnik v podaritvi Bogu skozi svoje zaobljube, puščavnik v odrekanju vsemu posvetnemu….

    Kako in kdaj pa jaz najbolj občutim Božjo prisotnost, Božjo bližino, Božji dotik…v svojem življenju?

    Gospod je razodel Marti, da je prava izbira poti do Boga tista, ki nagovarja prav mene osebno, tista, ki zmore odpreti moje uho in razodeti mojemu umu in srcu Njegovo veličino, Njegovo bližino, naklonjenost, nežnost in pot, ki mi je namenjena in darovana, da jo prehodiva skupaj….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*