PONEDELJEK 32. TEDNA MED LETOM

Mdr 1,3-5

Pretkano umovanje namreč ločuje od Boga,
preizkušanje njegove moči se neumnim maščuje.
Modrost ne bo stopila v dušo, ki snuje hudobijo,
ne bo prebivala v telesu, ki ga je zasužnjil greh.
Sveti duh vzgoje bo namreč bežal pred zvijačnostjo,
umaknil se bo nespametnemu umovanju in prizadelo ga bo,
če bo nastopila krivičnost.

Vsak delo začeti z božjim blagoslovom je modrost za naše življenje. Bodimo odprti Bogu in ljudem, da se lahko Modrost naseli v nas in nam kaže pravo pot. Tako se bo naša vzgoja odvijala v pravo smer in ne bomo mogli biti razočarani, kajti Bog nikogar ne zapusti, ki ga prosi za pravo pot in njegovo spremljanje. Zato prosimo Svetega Duha za pravo modrost vodenja našega življenja.

En odziv na “PONEDELJEK 32. TEDNA MED LETOM”

  1. Izročajmo vse Božji modrosti…Vse,česar še ne razumemo ali morda ne znamo, ne zmoremo sprejeti, vse preizkušnje in tudi tiste ljudi, ki nam morda povzročajo preglavice ali v odnosih zadajajo bolečino. Vse izročajmo Bogu, vse svoje skrbi in bremena pa tudi zahvale!
    Predvsem pa mu vsak dan znova izročajmo sebe in svoje življenje, svoje bližnje… Odpirajmo se za darove, ki nam jih želi podariti…Kajti Sveti Duh more spremeniti…in če se mu iskreno prepustimo, v resnici spreminja naša življenja, naše poglede na stvari, naša ravnanja in odločitve. On je vir vse modrosti in vsega dobrega! Ničesar ni, česar bi ne mogel rešiti, razrešiti in na nek način obrniti v dobro…zato zaupajmo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.