SREDA 32. TEDNA MED LETOM

Ps 122,1-2

Veselil sem se, ko so mi rekli:
“V GOSPODOVO hišo pojdemo.”
Naše noge so se ustavile
ob tvojih vratih, Jeruzalem.

Danes obhajamo praznik obletnice posvetitve lateranske bazilike v Rimu, ki je papeževa stolnica. Zato radi vstopajmo v Gospodovo hišo, ki naj nas povezuje v pravo občestvo bratov in sester, ki molimo istega Očeta in Stvarnika, Sina in Odrešenika, Svetega Duha in posvečevalca. Naj se naše noge rade ustavijo v katerikoli cerkvi, da počastimo naše odrešenje in se tako povezujemo v eno in sveto katoliško Cerkev, v eno božje ljudstvo.

En odziv na “SREDA 32. TEDNA MED LETOM”

  1. Kakšna milost in veselje, da imamo cerkve, cerkvice, kapelice, znamenja in celo mogočna svetišča kot so bazilike….Vse to zato in z enim temeljnim namenom, ki bi nas spodbujal k osebni molitvi in kontemplaciji, predvsem pa tudi k občutenju občestvenega duha druženja v molitvi.
    Pisec blagruje sveto mesto Jeruzalem….Kako lepa so tudi tamkajšnja svetišča kot tudi Jezusova zemeljska domovina, ki še dandanes vsebuje svoj poseben čar….
    Toda trdno verjamem, da je na tem mestu Jeruzalem prispodoba človekovega srca, ki želi postati svetišče in tempelj samega Boga.
    …. Goreče se želim dotakniti Tvojih globin moj Gospod, Ti služiti in izpolnjevati Tvojo besedo in Tvojo voljo…Ti, moj Kralj pa vstopaj v to malo svetišče srca, ki Ti želi vdano služiti. Dotakni se ga z modrostjo pravega spoznanja, očisti ga z milostjo svojega odpuščanja, okrepi ga s svojo močjo, razsvetli ga s svojo lučjo, napolni ga s svojim veseljem, s svojo milino in nežnostjo! Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.