SOBOTA 33. TEDNA MED LETOM

Lk 20,27-40

“Čigava izmed sedmih bratov
bo žena po vstajenju?”

Kako človeška matematika. Nekdo je dejal, da po smrti ostane le to, kar je bilo narejeno iz resnične ljubezni (ne iz zaljubljenosti ali strasti ali sebičnosti…). Vse druga premine, kakor da nikoli ni bilo. Koliko ur in koliko energije gre v nič? Vsa dejanja ljubezni pa so slike v albumu večnosti: V njem je mož, ki z vso ljubeznijo podaja čaj ženi, pa mama, ki briše smrkav nosek otroku, pa učitelj, ki se sklanja nad neurejenim zvezkom, pa zdravnik, ki se zna nasmehniti zaskrbljenemu, pa duhovnik, ki pometa za nadobudneži… Resnična ljubezen pa ne pozna svojine: moj mož, tvoja žena, ker ničesar ne jemlje zase.
Gospod, ko nocoj ves zgaran legam v posteljo, se sprašujem, kaj je bilo danes zares vrednega? Koliko sekund današnjega dne bo ostalo za večnost?

En odziv na “SOBOTA 33. TEDNA MED LETOM”

  1. Da,Gospod, Tvoja matematika je drugačna, razlikuje se od naše človeške računice….
    V njej ni sence preračunljivosti ali dvomov, v njej je vse jasno, kajti v njej šteje le trud, korak v pravo smer, ki ima skupni imenovalec l(L)jubezen! Prava ljubezen do sebe (ki mene in mojih potreb ne postavlja v center vsega), resnična,zvesta in trdna ljubezen do Boga in sočutna, dobrohotna in usmiljena ljubezen do sočloveka…V tem se res vedno ne izide vse po mojih osebnih željah in načrtih pa vendar se konec koncev vse prav izide, vse tisto, kar poteka v skladu z Božjo voljo!
    Pomembna je iskrenost in čistost namena, pomembno je izročanje Svetemu Duhu in prepuščanje Božji volji…, veliko majhnih trdnih sklepov – vsak dan znova. Pomembno je, da sprejmem odgovornost v svojih odnosih, do vsakogar, ki mi je poslan na mojo pot, v odločitvah, ravnanju, vzgoji duha…., do okolja.
    Bog se v svoji ” matematiki” od nas in naše računice razlikuje torej v temelju namenov pa tudi v tem, da nam dopušča, da sami iščemo, najdemo,izbiramo, določamo poti do rezultatov, do Cilja. Samo, da je ne le “nek”imenovalec pač pa predvsem “vsota vsot” l(L)jubezen!
    Je slišati zapleteno? Pa v resnici ni, vsa navodila, vsi aksiomi so zapisani v evangeliju in poti že davno začrtane v zemljevid srca…, le hoteti, slišati, videti,slediti, prav začutiti je potrebno…ljubezen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.