ČETRTEK 34. TEDNA MED LETOM

Dan 6,17

Tedaj je kralj rekel,
naj pripeljejo Daniela
in ga vržejo v levjo jamo.

Rimski cesarji so ukazovali metati kristjane levom. Ne vemo primera, da bi bil Bog na čudežen način kristjane reševal pred levi. Vemo pa, da jih je reševal strahu pred levi. Tudi tako se je pokazalo, kateri Bog je v cesarstvu največji.

En odziv na “ČETRTEK 34. TEDNA MED LETOM”

  1. Skozi pretekla obdobja zgodovine so bili kristjani pogosto nasilno preganjani pa tudi dandanes se to večkrat na različne načine dogaja…Še vedno smo ponekod preganjani tudi za ceno življenja, nerazumljeni, zasmehovani…Mnogokrat je bila- in je še vedno, cena zvestobe Bogu, vere v troedinega Boga in življenje po evangeliju, tudi mučeništvo in nasilno odvzeto življenje.
    Težko je to razumeti pa vendar je že Jezus skozi mučeništvo moral umreti na križu, še pred tem pa napovedal preganjanje. Celo blagroval je tiste, ki bodo zaradi vere vanj preganjani…, saj bodo v svoji zvestobi in stanovitnosti ter predanosti Resnici nekoč nagrajeni z nebeškim kraljestvom…!
    Naš Gospod je vstal in živi, aleluja!

    Dobri Bog…,danes Te prosim za nas tukaj zbrane in za mnoge kristjane po svetu, ki na različne načine okušamo krivice, nasilje in preganjanja….Utrdi nas v gorečnosti, veri, ljubezni do Tebe in zvestobi, daruj nam poguma, moči in modrosti, da bomo s Tvojo pomočjo v boju z zlom zmogli premagovati vse, kar nas hoče ločiti od Tebe!
    Naj se nikoli in nikjer ne bojimo povedati in pričevati, da si Ti edini pravi Bog in da smo Tvoji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.