SOBOTA 34. TEDNA MED LETOM

Lk 21,34-36

“Varujte se, da vam srca ne bodo obtežena
z razuzdanostjo, pijanostjo in življenjskimi skrbmi
in da vas tisti dan ne ujame nenadoma kakor zanka.
Prišel bo namreč nad obličje vse zemlje.
Zato bedite in vsak čas molíte,
da bi zmogli ubežati vsemu temu, kar se bo zgodilo,
in stopiti pred Sina človekovega.”

Jezus priporoča resnost, ne tesnobe. Naj ne tekamo za tistimi, ki napovedujejo sodni dan, tudi ne za onimi, ki grozijo s kaznimi, ki nas bodo bojda zadele, če njihovim napovedim ne verjamemo. Jezus bo prinesel mir, zato naj ga pričakujemo trezno in mirno.

En odziv na “SOBOTA 34. TEDNA MED LETOM”

 1. Mir lahko zaživi v srcu, ki je spravljeno s seboj, z bližnjimi in z Bogom. V srcu, ki je zmožno sprejeti in ljubiti sebe in bližnjega na pravi način. To pa pomeni tudi sprejeti napake, zmote, pomanjkljivosti, omejenosti in meje…in obenem v sebi gojiti sprejetost. To pa ne pomeni neke slabovidnosti, zaslepljenosti ali plitve površnosti v smislu ” kar je pač je…”, pač pa sprejemanje ob realnem uvidu,… soočenje, a obenem sočutno odpuščanje in usmiljen Očetov pogled nase in na bližnje. Sprejmem se…, sprejmem te (ali poskušam te sprejeti), razumeti, ljubiti…takšnega kot si.
  Oba si zasluživa nove priložnosti, novih začetkov, novih zmag…:).
  Ne pustimo se ujeti v zanke in zamorjenost svojih notranjih ran, tukaj ne more biti prave svobode, miru, niti ljubezni….
  “Jezus priporoča resnost in ne tesnobe…”
  On nas spodbuja, osvobaja, vodi do prave bližine s seboj, z bližnjim in z Bogom, kljub svoji razsodni in pravični drži pa ne obsoja pač pa ljubi in odpušča.
  Gospod danes Te prosim…odpri naša srca, osvobajaj nas raznih ujetosti v skrbi in boleče odnose in nam razodevaj prave poti do notranjega miru, stabilnosti in veselja.
  Saj je pravi temelj naše vere v tem, da Ti zaupamo,da si Ti nad vsem…in da sleherni trenutek skrbno in ljubeče bdiš nad svojimi ljubljenemi, s Teboj smo in ostajamo varni.
  Izročam Ti…………………..in tudi ta dan, ki je pred menoj.Zaupam.
  Hvala Ti Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.