PONEDELJEK 1. ADVENTNEGA TEDNA

Mt 8,8

Stotnik pa je odgovóril Jezusu: “Gospod, nisem vreden, da prideš pod mojo streho, ampak samo reci besedo in moj služabnik bo ozdravljen.”

Gospod, tudi jaz nisem vreden, da bi se ti ozrl name in na moje skrbi, a ti jih kljub vsemu prinašam sam in tudi prek prijateljev. Prosim te za besedo, za besedo tolažbe, za besedo rešitve. Prosim pa te tudi, okrepi mojo vero, da bo taka, kot je bila stotnikova, da bom v tvoji besedi našel moč za življenje.

En odziv na “PONEDELJEK 1. ADVENTNEGA TEDNA”

  1. Velika vera ga je rešila…Vera, ki gre in zmore iti celo preko vseh ovir in celo preko navidezne brezizhodnosti…Ta vera pomeni upati do zadnjega in to takrat, ko se zdi (vsaj skozi človeške oči) že vse izgubljeno. Bog pa je tisti, ki nikoli ne “obupa”. V Njem je moč in milost, On more dati vse potrebno. On edini je gospodar nad življenjem in smrtjo.

    Gospod,danes Te prosim…Še posebno takrat, ko nam kaj ne gre in ko se zdi že kar breizhodno…, ko je srce brez moči in poguma, ko umira upanje…, tedaj se usmiljeno nagni k nam in pomnoži našo vero. Ne preizkušaj predolgo in preveč moje zvestobe…, saj veš, da sem le šibek in krhek človek, z načeli, ki se vse prehitro zlomijo, z ljubeznijo, ki jo prehitro strejo samota in preizkušnje….

    Prosim, ponižno Te prosim, vžgi v meni spet upanje…in veselje…in moč za boj in premagovanje skrbi in ovir!
    Dobrotno in usmiljeno nagni svoje uho k meni pa ne zato, ker bi imel-a kakršnokoli zasluženje…pač pa zaradi Tvoje dobrote in kančka moje vere….Prosim Te, vlij mi novo moč in upanje, reci le besedo…in Tvoj služabnik bo ozdravljen!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.