SREDA 1. ADVENTNEGA TEDNA

Ps 23,4.6

Tudi če bi hodil po globeli smrtne sence,
se ne bojim hudega, ker si ti ob meni,
tvoja palica in tvoja gorjača sta mi v tolažbo.
Le dobrota in milina me bosta spremljali vse dni mojega življenja;
prebival bom v hiši Gospodovi vse dni življenja.

Včasih bi raje imel gorjačo in palico kar v svoji roki, da bi otepal z njima naokrog sebe… in bi bil varen, a kmalu tudi sam. Gospod, toda raje pustim to oboje v tvoji roki. Ne bom se postavljal za tožnika, sodnika in rablja svojih bližnjih. Pripravljen sem tudi, da se me dotakne tvoja palica. Saj vem, da ta nikoli ne lomasti iz maščevanja, ampak je za nas samo izraz tvoje dobrote in miline, da nas usmeri v tvojo hišo.

En odziv na “SREDA 1. ADVENTNEGA TEDNA”

  1. Tudi skozi preizkušnje lahko zasije žarek Božje bližine in miline…Le če to dopustimo in svojih težav ne štejemo kot Božjo kazen pač pa znamo tudi skoznje prepoznavati možnost za notranjo rast.
    Preizkušnje preizkušajo moč in trdnost naše vere, nas vzgajajo in kdaj celo okrepijo…Morda včasih celo znova obrnejo naš pogled k Bogu in poglobijo povezanost z njim.
    Psalmist je poln zaupanja. Zaupajmo tudi mi!
    Na god svetega Nikolaja- Miklavža si izmenjamo mnoge darove, veseli smo jih…A največji dar, ki nam je bil kdaj darovan je zagotovo življenje samo. In nismo bili rojeni za smrt pač pa za večno življenje.Božja ljubezen torej presega vsako ” temno globel” in dolino, celo smrt…bodimo hvaležni, upajmo, zaupajmo in veselimo se!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.