SOBOTA 1. ADVENTNEGA TEDNA

Mt 9,35; 10,1

Jezus je obhodil vsa mesta in vasi. Učil je po njihovih shodnicah in oznanjal evangelij kraljestva. Ozdravljal je vsako bolezen in vsako slabost. Poklical je k sebi svojih dvanajst učencev in jim dal oblast nad nečistimi duhovi, tako da so jih izganjali in ozdravljali vsako bolezen in vsako slabost.

Gospod, to, kar me je najbolj presenetilo pri teh evangeljskih besedah, je, da si tudi svojim učencem dal delež pri svojem odrešenjskem delovanju: ti si ozdravljal, tudi oni naj ozdravljajo. To pomeni, da ne želiš izvršiti odrešenja kot solist, ampak nas vabiš, naj se ti pridružimo, saj nas usposabljaš, da delamo, kar si delal ti. Prek nas želiš obhoditi ne le vseh mest in vasi po Judeji, ampak ves svet. Hvala ti za to zaupanje.

En odziv na “SOBOTA 1. ADVENTNEGA TEDNA”

 1. Gospod si ni izbral apostolov, svojih učencev zato, da bi ga občudovali in slavili njegova dela…pač pa zato, da bi jih nekaj naučil, da bi nadaljevali njegovo delo. Da bi oznanjevali tako z besedo kot na čisto praktičen način,..
  da bi lahko ljudje dojeli, verjeli, verovali, da je Bog z nami. Da bi spoznali temeljno resnico,da Bog je, obstaja, da mu je mar za nas, da skrbi za nas in za ta svet…., da nam je zelo blizu, če ga sprejmemo, da nam želi in hoče pomagati, nas spremljati, varovati, tolažiti, ozdravljati!
  Dejanja imajo mnogokrat večjo moč od besed, prepričajo.

  Gospod, nisi izbral le svojih apostolov, pač pa tudi nas kličeš in vabiš, naj Ti sledimo in oznanjamo Tvojo ljubezen in živo navzočnost v tem svetu! Včasih to res ni lahko, saj smo zaradi tega tudi preganjani, nerazumljeni, po krivici obtoženi in zasmehovani. Nekateri otroci tega sveta Te ne bodo nikoli priznali. Pljuvajo po nas. A tudi Ti, Ti sam si bil prvi preganjan in sramoten, čeprav si hotel in delal samo dobro!
  Zato Te danes prosim…, ko postane težko in boli, nam pomagaj iti preko tega, odpuščati napade in krivice in moliti za preganjalce….
  Hvala Ti Gospod za Tvoj zgled…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.