PONEDELJEK 2. ADVENTNEGA TEDNA

Lk 5,17

Nekega dne je učil,
zraven pa so sedeli farizeji in učitelji postave,
ki so prišli iz vseh galilejskih in judejskih vasi ter iz Jeruzalema.
In Gospodova moč je bila, da je ozdravljal.

Kako mogočna je bila tvoja beseda. Govoril si s tako močjo, da so ljudje, ki so te poslušali, začutili, da govoriš kot nekdo, ki ima oblast. In vendar so bila tvoja dela še veliko večja. Vendar so bili okoli tebe ljudje, ki so se imeli za strokovnjake za besedo. To je bila njihova poguba. Tvoje besede so precejali skozi cedilo svoje majhnosti in oslepeli za dejanja, ki si jih naredil v njihovi navzočnosti. Naj mi to, kar mislim, da znam, ne zamegli pogleda za čudeže tvoje ljubezni.

En odziv na “PONEDELJEK 2. ADVENTNEGA TEDNA”

  1. Kako močna je Tvoja beseda Gospod…Beseda, ki vznemirja in med nekatere otroke tega sveta, ki je še vedno nočejo poslušati, slišati, priznati in sprejeti, vnaša nemir, nestrpnost,jezo in razkol…Za nekatere je ostrejša kot sulica in kot meč, drugim je nenehno v spotiko in kot trn v petah….

    A hkrati je za nas, ki Te hočemo sprejeti, Ti slediti, Te spoštovati, upoštevati in Te ljubiti, kot Luč, kot sol, ki daje okus in kot smerokaz, da se ne izgubimo na poti življenja! Za nas je nepogrešljiva in blagodejna,razumna, sočutna, polna usmiljenja in ljubeča…Ozdravlja in celi mnoge notranje rane…
    Gospod, danes Te prosim…Uči nas prav razumeti Tvoje besede in vse Tvoje nauke. A naj Ti ne sledimo le v besedah…pač pa naj Ti izkazujemo svojo vdanost in zvestobo predvsem v dejanjih ljubezni, ki nas je učiš!
    Hvala Ti, o Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.