ČETRTEK 2. ADVENTNEGA TEDNA

Mt 11,15

Kdor ima ušesa,
naj posluša.

Bog prihaja. Gore molčijo; doline se pokrivajo z zelenjem in cvetjem. Voda v vrčih dobiva okus vina. Ni več smrti, ni več joka, ni več trpljenja, ni več noči. Ljubezen in mir skupaj ustvarjata pot; resnica in pravica se radostno objemata. Glejte, Ženin prihaja. Kvišku! Pojdite mu naproti. Z bakljami v rokah. Pripravite pot. Upanje se je porodilo, nič ga ne more osušiti. Zemlja je pripravljena. V njej lahko vznikne življenje.

En odziv na “ČETRTEK 2. ADVENTNEGA TEDNA”

  1. “Nič več ni smrti, ni več joka, ni več trpljenja, ni več noči.” Kje?
    Na zemlji? Ne! Vse je še ostalo, spremenilo se je le to, da z rojstvom Odrešenika dobimo novo moč “preživetja”. Že samo rojstvo je napovedalo, da na svet prihaja odrešenje, vendar po težji poti. Ni prišel z mečem in vojsko angelov, prišel je sam, da nam pot pripravi, da nas pripravi za vojake vere. Že Bog sam je vedel, da Sin na svetu ne bo povsod in vedno zaželjen. On je bil prvi, ki je moral bežati – v Egipt, On je bil preizkušan v puščavi, On je bežal pred rojaki v Nazaretu, in On je moral na križ. In ko je svoje učence pošiljal v svet jim je rekel, da bodo nad njih dvigali roke, preganjali jih bodo, izročali v shodnice in ječe in zaradi njegovega imena jih bodo vlačili pred kralje in oblastnike.
    To je pot tudi za nas!
    Vsi pa ne bodo šli po poti odrešenja. Nekateri na to pot ne stopijo, nekateri vmes izstopijo, nekateri se vrnejo, nekateri pa ostanejo v temi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.