SOBOTA 2. ADVENTNEGA TEDNA

Mt 17,10-11

Učenci pa so ga vprašali:
“Zakaj torej pismouki govorijo,
da mora najprej priti Elija?”
Odgovoril je: “Elija res prihaja in bo vse prenovil.”

Tvoji sodobniki so na pamet poznali vse prerokbe, ki so napovedovale tvoj prihod. Vedeli so za znamenja, ki naj bi ta prihod oznanjala. Ko pa si prišel, so se začeli prepirati okoli svojega razumevanja prerokb in svojih predstav o znamenjih. Ti si bil sredi med njimi, oni pa so cepili dlako svojega umovanja in te niso spoznali. Gospod, da te sprejmem, ne potrebujem dokazov. Le vero mi daj, pa ti bom vedno znova na stežaj odprl vrata.

En odziv na “SOBOTA 2. ADVENTNEGA TEDNA”

  1. Gospod, kako pogosto smo maloverni….Vedno znova Ti zatrjujemo in že skoraj prisegamo vero in zvestobo, ko pa pride trenutek preizkušnje…pa ostanemo nekako izgubljeni in v dvomih. Odpusti nam!
    Poskušam si predstavljati, da je to podobno temu, ko ti nekdo zagotavlja svojo srčno povezanost…, a v trenutku, ko bi bil čas, da spregovorijo dejanja, enostavno odpove, se umakne, ga ni več blizu. Kako to lahko zelo boli. To lahko dejansko stre človeško srce. Ljudje smo pač nezanesljivi, muhasti, včasih nezvesti celo samemu sebi in svojim načelom in zaobljubam, kaj šele drug drugemu…Smo kdaj res nepredvidljivi. In zakaj je tako, ne vem.
    Gospod, rada bi rekla, da nikakor ne razumem onih čudaških prerokov, ki so znali takorekoč na pamet povedati skoraj vse o Tvojem prihodu. Tako dolgo so Te napovedovali in Te pričakovali, ko pa si bil sredi med njimi…, Te njihovi potomci niso prepoznali in sprejeli.
    Prosim Te Gospod…. Pomagaj nam v naši vsakdanji slepoti, gluhoti, neveri,,,Odpri naša včasih zakrknjena, trda, neusmiljena, krivična in tolikokrat nezvesta srca, spreobrni nas!

    Nikoli ne odnehaj prihajati med nas…!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.