3. ADVENTNA NEDELJA

Iz 61,1-2

Poslal me je, da oznanim blagovest ubogim,
da povežem strte v srcu,
da okličem jetnikom prostost, zapornikom osvoboditev,
da oznanim leto GOSPODOVE milosti dan maščevanja našega Boga,
da potolažim vse, ki žalujejo.

Klic po odrešenju. Klic po Odrešeniku! Danes beseda “odrešenje” ljudem ne pove kaj dosti. Mnogi ne čutijo potrebe, da bi iskali od-rešitve za svoje življenje oziroma menijo, da imajo vse potrebne od-rešitve sami. Toda takšne rešitve so le navidezne, so samoprevare. Ljudje danes živijo v anestetičnem stanju, ko nočejo (si ne upajo) čutiti življenja v vsej celosti, z vsemi razsežnostmi tragičnega bivanja: krivice, zlo, ujetosti v razne odvisnosti (mamila, alkohol, hrana, igre na srečo, spolnost, televizija, računalnik…) greh, bolezen, trpljenje in smrt. Takšni so v sebi ubili krik po odrešenju in ne pričakujejo njegovega prihoda. Kje pa si ti?

En odziv na “3. ADVENTNA NEDELJA”

  1. Prerok oznanja čudovito blagovest…Tu je čas Gospodove milosti, Njegovega prihoda in usmiljenja…Bo vstopil tudi v moje in tvoje življenje? Mu bova odprla vrata svojih src? Ali bova le preveč zazrta vase in v svoj ozki svet…pustila, da gre kot ( še en nepotreben) tujec mimo….
    V kaj je zazrto moje oko in kam me vleče moje srce in moje hrepenenje…?
    Kaj je zame v resnici odpoved nekemu suženjskemu odnosu, neki napačni navezanosti…? Kaj mi pomeni odrešenje?
    Ali še znam, ali še zmorem, ali še hočem prepoznati to, kar je za moje življenje… (in kar me obenem najbolj povezuje z Bogom )….bistveno?

    Ponovno in pozorno prisluhniva besedi preroka, kajti ni bila namenjena le nekemu tujemu ljudstvu ali človeku…pač pa meni, tebi, njemu in vsakomur, ki v sebi hrepeni po presežnem….Po blagovesti, pravičnosti, usmiljenju, odpuščanju, po novih začetkih,…po izpolnjenosti v Ljubezni, po bližini Božjega obličja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.