SV. ŠTEFAN

Mt 10,18-20.22

Pred oblastnike in kralje vas bodo vlačili zaradi mene,
v pričevanje njim in poganom.
Kadar pa vas izročijo,
ne skrbite, kako in kaj bi govorili,
kajti tisto uro vam bo dano, kaj naj bi govorili.
Ne boste namreč govorili vi,
temveč Duh vašega Očeta bo govoril v vas.
Vsi vas bodo sovražili zaradi mojega imena;
toda kdor bo vztrajal do konca, bo rešen.

Prvi mučenec, kaj! Jezus, čakaj malo! Mar tako končajo tvoji prijatelji? Jaz bi vendar rad ŽIVEL s teboj… Ej, otrok moj. Moj prijatelj bo naletel tudi na nasprotnika. Takrat se pokaže njegovo prijateljstvo. Kdor vztraja do konca, bo ONKRAJ tegob deležen moje zvestobe. In kdor me vzame zares, nikoli ni sam. Me ti jemlješ zares? Do katere mere?…
Kliči s Štefanom: GOSPOD JEZUS, SPREJMI MOJO DUŠO! (Apd 7,59)

En odziv na “SV. ŠTEFAN”

 1. Jezus, Ti veš, da bi bila moja duša brez Tebe in vere vate in v Tvojo Besedo prazna…;skozi viharje in preizkušnje življenja in ob določenih bolečih izgubah…že mrtva.
  Moje telo bi bilo kot lupina brez prave vsebine, podlegla bi verjetno mnogim lažnivim, goljufivim ponudbam in prevaram tega sveta, ker bi živela, iskala in hrepenela le po stvareh tega sveta.
  Tako pa po Tvoji milosti, o moj Gospod in moj Kralj, moja duša hrepeni po Tebi…Razodevaš se mi na mnoge načine in jaz Te ne preneham iskati, razveseljuješ me in me bogatiš s svojimi navdihi, s svojimi darovi po Svetem Duhu, s svojo lepoto, dobroto,modrostjo, usmiljenjem, tenkočutnostjo, milino, nežnostjo…pa tudi z odločnostjo in močjo svoje Besede.
  Prepričal si me…Želim Ti slediti in Ti služiti, ker bi bilo moje življenje brez Tebe zelo revno, siromašno in prazno!
  Raje ne pomislim na to, kako bi se lahko moja zgodba takrat, ko se nisem zavedala Tvoje prisotnosti…., nadaljevala in končala….

  Ti pa si mi prinesel prerojenje, novo rojstvo, ž(Ž)ivljenje, ljubezen in upanje….Vse to mi prinašaš vedno znova, včasih si edini pravi navdih…in razlog upanja.

  Danes in vedno znova se Ti zahvaljujem, tudi takrat, ko me nekdo zaradi moje vere vate zasmehuje in skuša poniževati….To se ne dogaja tako redko. Takrat, ko pridejo težki trenutki pa se spomnim, da sem ponosna “Kraljeva hči”in se spomnim tudi na to, da je moj Oče v nebesih, ki ve za sleherno stvar…in da je moj Kralj nekoč iz čiste ljubezni tudi trpel, bil bičan, opljuvan, sramotili so ga in celo pribili na križ…On pa je tretji dan od mrtvih vstal, ON ŽIVI, DA BI Z NJIM ŽIVELI TUDI MI!
  Zato želim vsem pogum…in veselje odrešenih!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.