3. JANUAR

1 Jn 3,5-6

In veste, da je on prišel, da bi grehe odvzel,
in greha na njem ni.
Kdor v njem ostane, ne greši.
Kdor pa greši,
ga ni videl in ne spoznal.

Kar nekoliko težke so te besede. A če pomislimo, da je Bog v svoji ljubezni storil vse, kar je mogel, da bi nas pritegnil k sebi, potem je naš odgovor lahko samo poln hvaležnosti.
Sprenevedanje ni več mogoče.

En odziv na “3. JANUAR”

  1. Gospod, zavedamo se svoje nepopolnosti…, a saj Ti od nas ne pričakuješ tega, da bi bili popolni že takoj, tukaj in zdaj…Dovolj je, da spregledamo, resnično želimo in hočemo živeti po Tvoji postavi, Ti pa nam hočeš darovati moč in pogum za uresničevanje tega. Vemo, da brez Tebe ne bi zmogli….Večinoma sami po sebi nismo sposobni nekih velikih premikov, toda podari nam voljo in željo po vztrajnosti…, tudi z majhnimi vsakodnevnimi koraki se nekam pride in naj bodo naša hotenja in naš trud usmerjeni k Tebi, ki si Pot, Resnica in Življenje.
    Pomagaj nam očistiti navlako bremen, pod katerimi smo upognjeni in včasih ne znamo več dvigniti pogleda naprej, kvišku in v presežno… Izmij iz nas krivdo greha in njegove posledice, ki nas bremenijo, zaustavljajo in blokirajo, utrdi našo voljo in vztrajnost, da bomo lahko s Tvojo pomočjo premagovali svoje zablode, vodi nas po pravi poti….!

    Vse to Te danes in vedno znova prosim, o Gospod! Pomagaj nam, naj tudi v stiskah in dvomih, v vsej nemoči, skozi vse skušnjave in pasti hudega duha….ostanemo Tvoji in v Tebi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.