PONEDELJEK 1. TEDNA MED LETOM

Mr 1,18

Takoj sta pustila mreže in šla za njim.

Navajeni smo, da si za pomembne odločitve v življenju vzamemo čas. Recimo raje, jih zavlačujemo. Tudi če je že vse jasno, bi kar še čakali in čakali … Ker je tako lagodno. Učenca sta nam zgled drugačnega ravnanja. Takoj se odzoveta na klic. Ne filozofirata, ne preverjata, ne reflektirata, temveč čvrsto stopita na pot. Sledimo jima!

One comment on “PONEDELJEK 1. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    Pustiti se prepričati, zaupati, verjeti, verovati…to je včasih temeljni problem, ki sega še globlje od lagodnosti. Dvomi…,kaj pa če…?

    Pri odločitvi za hoji za Kristusom ne more biti dvomov in kolebanja, ali si ali pa nisi (kristjan), ali hočeš sprejeti Resnico in ji slediti ali pa ne. Ne moreš biti napol kristjan, v temeljni odločitvi zagotovo ne…, v dejanjih pa…?
    To pa je “večen” boj in ja, kljub temeljni odločitvi, da hočem biti in ostati kristjan (in živeti in deliti svojo vero še z drugimi in naprej…)…ja, kljub temu se moram zato odločati in se truditi, to živeti in udejanjati v svojem življenju vsak dan znova!

    Zato Gospod, Te prosim, daj nam takšnega poguma, odločnosti, modrosti in vztrajnosti kot sta jo premogla ta dva Tvoja učenca….Hvaležna sem za njun zgled pa tudi za zglede mnogih svetnikov v preteklosti pa tudi sodobnikov…!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.