PETEK 2. TEDNA MED LETOM

Mr 3,13-19

Nato je šel na goro in poklical k sebi, katere je sam hotel.
In odšli so k njemu.
Postavil jih je dvanajst, ki jih je imenoval tudi apostole.

Izmed množice, ki je iz tako različnih razlogov tiščala za njim, jih Jezus izbere dvanajst, ki jih imenuje apostole – da bi bili z Njim in bi jih pošiljal. Ali ne kliče vsak dan znova, še posebej od dneva birme, tudi mene? DA BI BIL Z NJIM, se z njim pogovarjal o vsakdanu in skrbeh, da bi Mu zaupal, ga poslušal, se Mu zahvaljeval, in da bi me potem POŠILJAL v vsakdan, kjer me potrebuje, da bi bilo v mojih študijskih klopeh, na mojem delovnem mestu, v gneči trole ali drugje, malo več Božje ljubezni.

En odziv na “PETEK 2. TEDNA MED LETOM”

  1. Zapisano je, da nas je Bog ustvaril po svoji podobi, naš Oče je, ki nas kliče in vabi k zaupnemu odnosu…Daroval nam je dušo in telo, vendar nas vabi k soustvarjanju, Njegova je bila zamisel, On je glavni “arhitekt”, nas pa vabi k sooblikovanju vsebine,”notranje opreme”….

    Gospod, vedno znova nas kličeš in vabiš, da bi hodili za Teboj. Da bi skupaj s Teboj, skozi resnične in prave vrednote soustvarjali, gradili in sooblikovali in utrjevali sebe in svoje okolje v Tvojo, zamišljeno podobo tega sveta.
    Daj nam volje, moči in poguma, da bi vsak dan posebej izbirali prave, modre odločitve in Ti ostajali zvesti tako v malem kot velikem….Naj postanemo iskreni in srčni pričevalci in oznanjevalci Tvoje ljubeče prisotnosti v tem svetu! Vodi nas, o Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.