PETEK 2. TEDNA MED LETOM

Mr 3,13-19

Nato je šel na goro in poklical k sebi, katere je sam hotel.
In odšli so k njemu.
Postavil jih je dvanajst, ki jih je imenoval tudi apostole.

Izmed množice, ki je iz tako različnih razlogov tiščala za njim, jih Jezus izbere dvanajst, ki jih imenuje apostole – da bi bili z Njim in bi jih pošiljal. Ali ne kliče vsak dan znova, še posebej od dneva birme, tudi mene? DA BI BIL Z NJIM, se z njim pogovarjal o vsakdanu in skrbeh, da bi Mu zaupal, ga poslušal, se Mu zahvaljeval, in da bi me potem POŠILJAL v vsakdan, kjer me potrebuje, da bi bilo v mojih študijskih klopeh, na mojem delovnem mestu, v gneči trole ali drugje, malo več Božje ljubezni.

One comment on “PETEK 2. TEDNA MED LETOM
  1. Sonja pravi:

    Zapisano je, da nas je Bog ustvaril po svoji podobi, naš Oče je, ki nas kliče in vabi k zaupnemu odnosu…Daroval nam je dušo in telo, vendar nas vabi k soustvarjanju, Njegova je bila zamisel, On je glavni “arhitekt”, nas pa vabi k sooblikovanju vsebine,”notranje opreme”….

    Gospod, vedno znova nas kličeš in vabiš, da bi hodili za Teboj. Da bi skupaj s Teboj, skozi resnične in prave vrednote soustvarjali, gradili in sooblikovali in utrjevali sebe in svoje okolje v Tvojo, zamišljeno podobo tega sveta.
    Daj nam volje, moči in poguma, da bi vsak dan posebej izbirali prave, modre odločitve in Ti ostajali zvesti tako v malem kot velikem….Naj postanemo iskreni in srčni pričevalci in oznanjevalci Tvoje ljubeče prisotnosti v tem svetu! Vodi nas, o Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.