SOBOTA 2. TEDNA MED LETOM

Mr 3,20-21

Ko so njegovi to izvedeli, so odšli, da bi ga na silo odvedli, kajti govorili so, da ni priseben.
Pismouki, ki so prišli iz Jeruzalema, so govorili:
»Bélcebub ga je obsedel in s poglavarjem demonov izganja demone.«

Spet poskušajo vse sprevreči. Pravijo si:” Treba je priznati- tale Jezus ima veliko moč: ozdravlja, izganja hude duhove… Toda – od kod mu ta moč? Od Boga že ne. Tale tesarjev sin se ne more proglašati Zanj? Kdo od teh izobraženih in uglednih že morda, ne pa On… Od kod mu torej ta moč? Se je spečal s hudičem? Kakšen duh je v Njem?”
“Vse vam bo odpuščeno. Če pa boste preklinjali Svetega Duha, ki posvečuje…, vas bo greh večno bremenil.” Vse nam bo odpuščeno – če se bomo kesali seveda. Toda sprevračati to, kar je najbolj sveto, za to ni opravičila.

En odziv na “SOBOTA 2. TEDNA MED LETOM”

 1. Dvomili so v Jezusa, mnogi dvomijo v obstoj Boga in ga zanikajo. Toda ne vprašajo se: od kod nam res vse to, kar smo, kar vidimo in kar nas obdaja? Ne znajo prepoznati Boga, ne znajo prepoznati življenja kot dar (in v njem mnogih darov), toda mnogi od njih priznavajo, da obstaja zlo. In še več, nekateri so celo njegovi častilci in častilci malikov….Zakaj je tako? Zakaj jim je lažje priznavati obstoj temnih sil kot obstoj Boga?
  Zakaj ta večni upor Bogu? Njemu, ki je Stvarnik, Luč in vir vsega dobrega?
  Mar je v človeku res lahko toliko slepote, samozagledanosti, napuha, želje po nekakšni nadvladi in tekmi z Bogom…, da mora res sebe in svoje interese postavljati na prvo mesto?
  Gorje tistemu, ki pozablja na svoj izvor, na svoje korenine…Ko uničiš korenine, se drevo posuši…, ko žagaš vejo na kateri sediš, padeš v prepad.
  Ko ti je pomembno samo zunanje, kot je družbeni položaj, moč, oblast, denar, imetje…, ko prodaš svojo dušo za vse to, ko pustiš, da v tebi zmagujejo samopašnost, težnja za ugodjem, napuh in nečimrnost…, ko se prepustiš malikom in izženeš iz sebe pravo podobo edinega Boga…,tedaj si obsojen na smrt in pogubo, ker sam tako hočeš.
  Ko dopustiš, da v tebi umre srce in glas vesti, je tako, kot bi bil že mrtev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.