TOREK 3. TEDNA MED LETOM

Mr 3,31-35

Odgovoril jim je:
“Kdo je moja mati in kdo so moji bratje?”
In ozrl se je po tistih, ki so sedeli okrog njega,
in rekel: “Glejte, to so moja mati in moji bratje!
Kdor namreč uresničuje Božjo voljo,
ta je moj brat, sestra in mati.”

V današnjem življenju imajo pogosto prednost ljudje, ki so “pomembnejši”. Prej bomo uslišali prošnjo nekoga, ki nam je pri srcu, nekoga, ki ga imamo za VIP, kot koga drugega. Skratka ljudje smo pri svojem delu zelo subjektivni, ravnamo tako kot nam bolj paše.
Pri Jezusu pa ni tako. Edino in najpomembnejše merilo pri njem je to, da uresničujemo Božjo voljo. Le tako bomo pri njem kaj dosegli.

En odziv na “TOREK 3. TEDNA MED LETOM”

 1. Gospod, kaj je tisto kar me tako pritegne in naravnost vleče k Tebi?

  Ko včasih pride skušnjava in za trenutek ali dva spet “ne vem”, podvomim… zakaj bi se odrekla svoji komodnosti, neke vrste udobju, lažnemu miru in navidezni varnosti, neki rutini v svojem življenju…, se spet spomnim tega,da to vendar že dobro, kar predobro poznam! Spomin seže nazaj, kot bi me opomnil moj angel varuh in mi pred očmi duha prikliče podobe nekih prejšnjih časov….To je namreč nekaj, kar me je že nekoč, že predtem, v resnici vse bolj odnašalo le v neke plitvine, kjer pa na koncu koncev sploh nisem bila več podobna sami sebi, to nisem bila več jaz, ampak neka tujka sami sebi…, vse bolj nezadovoljna in prazna…
  Iskala sem, a ne našla…sebe in Tebe!
  Dokler…, dokler me lepega dne nisi spet poklical. Čisto nepričakovano, spet Ti…!Kot strela si brez vsake napovedi treščil v moje življenje, bolje rečeno: životarjenje…pa čeprav mi niti ni bilo prav dolgčas, saj sem imela nad seboj kar nekaj dolžnosti…In kako leto pred tem, sem namesto sebe popravljala, rušila in gradila zidove in stene stanovanja…A vendar, če se danes ozrem nazaj, jasno vem in se zavedam, da mi vse zunanje ni prinašalo resnične sreče in da bi brez Tebe skoraj umrla sama v sebi. Ti pa si me obudil, znova si mi vdahnil Duha besede in življenja, poklical si me po imenu, me nevredno izbral in izvolil…, mi v srcu prebudil ljubezen in smeh in sonce in mnoga pričakovanja in solze in bolečino….in še mnogokaj.
  In zdaj se Ti znova zahvaljujem, ker si mi daroval, podaril Življenje, ker zdaj znova vem čemu in za kaj živim in za kaj je vredno darovati življenje in tudi trpeti…
  Ker hočem biti, postati, ostati nekomu sestra, mati,sopotnica, prijateljica…. Tvoja oznanjevalka.
  Prosim Te le, naj postanem tega vredna…Spreminjaj moje srce še naprej in ne dovoli, da bi izgubila ljubljene.
  Hvala za Tvojo prisotnost in za mnoge Tvoje darove, o Gospod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.