TOREK 4. TEDNA MED LETOM

Mr 5,21-43

Tedaj je prišel eden od predstojnikov shodnice, Jaír po imenu.
Ko ga je zagledal,
je padel k njegovim nogam in ga zelo prosil, rekoč:
“Z mojo hčerko je zelo hudo. Pridi in položi roke nanjo,
da ozdravi in ostane pri življenju!”

Toliko kot je ljudi, toliko je poti do Boga. Ena in ista vera je v življenju vsakega posameznika iztisnjena v njegovi osebni in družbeni enkratnosti. Edinstvena pot vere vsakega vernika je posledica Jezusovega dela. Pri nekaterih je vera živeta in izražena v zaprtosti in skritosti (Jezus ozdravi ženo NA SKRIVNEM), pri nekaterih pa ogenj iste vere gori v očeh vsega sveta (Jezus vrne življenje Jairovi hčeri V JAVNOSTI). Skrita v kotu srca, ali na očeh vseh ljudi, vera ozdravlja človekovo srce (in telo) in se rodi iz srečanja z Gospodom, pri katerem zaupno išče pomoč. Gospod, kako naj živim enkratnost prejete vere?

En odziv na “TOREK 4. TEDNA MED LETOM”

  1. Kako živeti enkratnost prejete vere…? Tako, da sprejmeš in živiš svoje danosti. Da s hvaležnostjo in ponižnostjo do Stvarnika sprejmeš darove, ki Ti jih podarja in jih spoštljivo deliš in obenem predajaš tudi bližnjim. Vsak, kdor ti pride na pot…naj bo deležen dobrega. Bodisi z besedo, nasmehom, veseljem, odprtostjo, žarenjem, modrostjo, darežljivostjo ali s preprosto in pristno naklonjenostjo, skozi srečanja z ljudmi, skozi svoje vsakdanje delo, ki ga vestno in s srcem opravljaš, skozi skrb za svojo dušo in telo, skozi izkazano ljubezen do bližnjih pa tudi s toleranco in korektnim odnosom do tujcev, ki so prav tako naši bližnji…
    Vse to in še mnogo drugih načinov je, da moreš z njimi izpovedati svoj: verujem,živim svojo vero, ljubim, delim, oznanjam….!
    Svoje vere naj se ne sramujem,( zakaj bi se tudi je??!To je tako, kot bi se človek sramoval predstaviti samega sebe po imenu…)-ampak naj jo bom pripravljen-a tudi zvesto izpričevati.
    Menim, da vera ne more biti skrita in zaprta v neko “škatlico”, saj mora biti jasno, da sem prav zaradi nje, zaradi vere v Boga to kar sem, poskušam biti, postati in ostati! Res sem nepopolno bitje, ampak tudi kot takšen ali takšna…nadvse ljubljen, sprejet in odrešen Božji otrok :)!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.