SREDA 4. TEDNA MED LETOM

2 Sam 24,10

Potem ko je preštel ljudstvo, je Davidu bílo srce.
David je tedaj rekel GOSPODU:
“Zelo sem grešil s tem, kar sem storil.
A zdaj, GOSPOD, pusti,
naj gre krivda tvojega služabnika mimo,
saj sem ravnal zelo nespametno.”

Gospod, vedno znova ugotavljam, kako malo zmorem in kako nepopolno je vse, kar naredim, a vendar želim meriti svoje sposobnosti, se primerjati in delati sam. Po tolikih padcih še vedno ne razumem, da sem močan takrat, ko sem slaboten in pustim, da mi ti pomagaš.
Zato Gospod, dodaj vsem mojim opravilom svoj delež, da bo vse tebi prijetno in popolno, za nas pa odrešujoče.

En odziv na “SREDA 4. TEDNA MED LETOM”

  1. Včasih mi mora iti res precej stvari narobe, da se zavem svojih meja, svoje slabotnosti, krhkosti, šibkosti, nemoči, omejenosti….Da pač ne morem vplivati na vse in da marsikaj tudi “zavozim”, “zamočim”…in da bo najbrž zelo težko popraviti napake….Zakaj se šele takrat znova obrnem na Gospoda in zakaj ne prej? Zakaj včasih mislim, da vse zmorem sama?
    Šele, ko gre nekaj narobe ali ko je res hudo, se domislim, od nekod iz globine pride odrešilna misel…. in si zamrmram pesem, ki izhaja psalma:” V Gospodu je moja moč…in Gospod je moja Luč, upaj Vanj, odrešil te bo, nič se ne boj-te Gospod je tu…”(taizejska). In ko jo zapojem s srcem, mi vedno vlije občutek varnosti, poguma in zaupanja. Nič se ne boj! GOSPOD je tukaj, s Teboj, pri Tebi, zato, da Te varuje in odrešuje, varen si, varna si, zaupaj!
    Gospod,danes Te prosim… reši me napuha in vlij mi, vedno znova, prave modrosti, da ne bom ravnala slepo, neumno, nespametno, neodgovorno…., da ne bom zapravljala dni življenja in Tvojih darov…. Naj se vedno znova priklonim Tvoji dobroti in tolerantnosti do moje grešne narave, kajti nihče ni in ne more biti kakor Ti, moj Bog.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.