GOSPODOVO DAROVANJE – SVEČNICA

Lk 2,22-40

Ko so izpolnili vse po Gospodovi postavi,
so se vrnili v Galilejo, v svoje mesto Nazaret.
Otrok pa je rastel in se krepil.
Bil je vedno bolj poln modrosti
in Božja milost je bila z njim.

Spontano imamo radi vse, kar se sveti: časti, častna imenovanja, medalje, objavo naš osebe v časopisu, ali na televiziji. Če že sami nismo deležni izredne slave in časti, se zadovoljujemo vsaj s tem, da smo v družbi tistih, ki imajo privilegije in uživajo slavo. Evangelij je drugačen, celo temu nasproten: vse, kar vodi človeka k priklepanju na samega sebe, ga oddaljuje od Boga. V ponižnih in majhnih (sv. Marija, Simeon, pr. Ana) sije Gospodova Luč (in ne njihova). S svečo v roki darujmo Gospodu nas same, naš najboljši del: svoje telo in dušo. Tako bomo skupaj s posvečenimi osebami (ki v današnjem svetu s svojim darom življenja obelodanjajo Gospoda in Njegovo kraljestvo) romali kot Božje ljudstvo proti Neugasljivi Luči (Jezusu), ki razsvetljuje vse narode. Biti luč in sij Gospodove Luči?!?

En odziv na “GOSPODOVO DAROVANJE – SVEČNICA”

 1. Težko sem sam-a od sebe luč…, lahko pa sem ali postanem odsev Jezusove, Božje Luči, lučka in žarek svetlobe in topline Njegove ljubezni na tem svetu. K temu sem kot kristjan in oznanjevalec, oznanjevalka Božje dobrote in sporočila Njegove Besede tudi poklican-a.

  Kajti zapisano je: “zastonj ste prejeli, zastonj dajajte…!”
  Vsak od nas je poklican k temu in pravzaprav posvečen…,že s svetim krstom zaznamovan kot Božji otrok, otrok Luči!
  Božja milost je z nami, veselimo se! Po Njegovi dobroti smo očiščeni krivde in greha…in nekoč bomo za vedno zaživeli v svetlobi Jagnjeta,bodimo hvaležni in v srcih Mu pojmo hvalnice!
  Gospod, danes se Ti zahvaljujem, ker si Luč in ker prinašaš toliko svetlobe v mojo dušo, v moje srce…Ker mi vsak dan znova ožarjaš s smislom. Ker smem živeti s Teboj in goreti Zate.
  Prosim Te, naj postajam vse bolj majhen odsev Tvoje ljubezni v tem svetu…in vredna vseh Tvojih darov.Naj Luč Tvoje svetlobe v mojem srcu nikoli ne zamre in ugasne….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.