SOBOTA 4. TEDNA MED LETOM

Mr 6,30-34

“Pojdite sami zase v samoten kraj in se malo odpočijte!”
Mnogo ljudi je namreč prihajalo in odhajalo,
tako da še jesti niso utegnili.
In odrinili so s čolnom sami zase v samoten kraj.

Znati spočiti se v svetem letu odrešenja (posvetiti nedeljo, Gospodov dan, s počitkom. Živeti za to, da bi bili in ne za to, da bi večali svoje imetje. Znati odkriti resnične potrebe in samo njim zadovoljevati…), znati moliti… (“Pojdite sami zase v samoten kraj”) in znati ustvarjati pogoje za dobro molitev v “Duhu in resnici”.
O pogojih za dobro molitev: “Molitev je na poti k popolnosti, ko se duša osvobaja od raztresenosti. Slednje ni več, ko duša umre vsemu ustvarjenemu in je očiščena vseh svojih strasti. Osvobojena, se duša “koplje” v stalni prisotnosti Svetega Duha, njenega navdihovalca in dušo molitve.” Tako prenovljena, duša zaživi duhovno življenje, prežeto s pristnim evangeljskim duhom in z resnično ljubeznijo do človeka. Rojeno je notranje izkustvo sveta in človeka, prava mera v vseh stvareh in ravnovesje v razpetosti.

En odziv na “SOBOTA 4. TEDNA MED LETOM”

  1. Oditi na samoten kraj…, kjer se ustavim, se poskušam notranje umiriti in odklopim vse “antene”, vse nepotrebno, odvečno, moteče, balastno…, da sem končno in v miru lahko v stiku sam-a s seboj in z Gospodom.
    Šele takrat lahko prisluhnem…in slišim. Šele takrat pride zmožnost pravega uvida, šele takrat se lahko prav zavem kdo in kje sem…in kaj od mene želi Gospod. Tega pa preplavljena s tisoč dražljaji in mnogimi,včasih tudi brezpotrebnimi skrbmi,brez notranje umiritve ne zmorem….Ni mi potrebno oditi nekam daleč po mir, (lahko se umaknem nekam v naravo ali v tihoto svoje sobe ali v bližnje svetišče…)kajti poiskati ga moram v sebi!

    Ali nismo včasih tako zelo podobni učencem, ki se v čolnu in viharju (življenja) bojijo utopiti ali se že skoraj utapljajo…pa vendar je Gospod tako blizu!

    Gospod, danes Te prosim, obudi v nas moč pravega zaupanja, da ostajaš vedno z nami! Da ne bomo slepo begali skozi življenje in se ne utapljali zaradi obilice odvečnih bremen in prtljage…, temveč najprej predvsem znotraj sebe in ob Tebi ustvarjali prostor miru. Potem pa ga bomo lahko prinašali in delili tudi drugim in z drugimi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.