5. NEDELJA MED LETOM

1 Kor 9,16-19.22-23

Čeprav sem osvobojen vseh,
sem vendar postal služabnik vseh,
da bi jih čim več pridobil.
Slabotnim sem postal slaboten,
da bi pridobil slabotne.
Vsem sem postal vse,
da bi jih nekaj zagotovo rešil.

Kaj pa jaz? Ali sem res osvobojen vsega zaradi namena, da bi jih čim več pridobil, ali pa je to zgolj moje bahaštvo? Kdo me je v resnici osvobodil? Je to Jezus? Da! On je tisti po katerem smo bili osvobojeni. Le On ima pravico, imenovati se Osvoboditelj – Odrešenik. Jaz pa sem le neznatno orodje v njegovih rokah.
Gospod, pomagaj mi še bolj slediti tebi!

One comment on “5. NEDELJA MED LETOM
 1. Sonja pravi:

  Gospod, vsi smo slabotni, ko nas dan za dnem napadajo različne skušnjave in ko iščemo lažje, za nas trenutno ugodnejše poti…Slabotni smo tudi, ko naša umrljiva telesa napadajo bolezni….
  Slabotni smo vselej, kadar nam zmanjkuje vere, volje, poguma, ko se znajdemo v različnih stiskah in ko se počutimo neljubljeni, bolni in osamljeni.
  Slabotni smo vselej, ko pozabljamo nate, moj Gospod, ko pozabljamo, da si TI, edino Ti vir vsega dobrega…Da TI, troedini Bog in Stvarnik držiš vse v rokah, tako dan našega rojstva, vse dni življenja, kot tudi odhoda v večnost…Pogosto pozabljamo ali se premalo zavedamo, da le iz Tebe in iz vere Vate izvira naša prava moč in resnično Življenje brez konca.

  Gospod, danes Te prosim, odrešuj nas ujetništva in spon samopašnosti, samozazrtosti, duhovne slepote in ozkosti, sleherne nečimrnosti, napuha…in misli, da lahko živimo in kaj resnično dobrega storimo brez Tebe.
  Dal si nam zgled resnične ljubezni, ponižnosti in darovanja po Jezusu Kristusu, Tvojem Sinu in kasneje po mnogih svetnikih in oznanjevalcih….
  Že po stvarjenju sveta si naše davne prednike, kot dandanes tudi nas vabiš, povabil k soustvarjanju… Tudi nam si zaupal pomembno nalogo prvih apostolov, življenje v Ljubezni in Resnici in nam v srca zapisal ne le odgovornost zase pač pa tudi do bratov in sester…

  Prosimo Te, podari nam hrepenenje po svetosti, darove in sadove Svetega Duha, osvobajaj nas spon greha in navezanosti na napačne stvari in na prazne malike, da Ti bomo ponižno, vdano in vredno sledili, kot Tvoji služabniki in služabnice, sinovi in hčere edinega pravega Boga!
  Odpiraj nam oči za pravo svobodo, ki je le v osvobojenosti od vsega, kar ne služi Tebi, ki nas resnično ljubiš in nam želiš večno srečo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.