ČETRTEK 3. POSTNEGA TEDNA

Lk 11,14-23

Ko močni z orožjem varuje svoj dom,
je varno njegovo premoženje.
Ko pa pride močnejši od njega in ga premaga,
mu vzame vse orožje, na katero se je zanašal, in razdeli svoj plen.
Kdor ni z menoj, je proti meni,
in kdor z menoj ne zbira, raztresa.

Kako naj uskladimo te besede z Lukom 9,50: Kdor namreč ni proti vam, je za vas? V teh besedah govori Jezus o človeku, ki je v njegovem imenu izganjal hude duhove. Tisti, ki preganja hude duhove, je z Njim. Tu pa govori o konfliktu med Bogom in zlom. V tem boju, če oseba ni na Božji strani, je na satanovi. Tu ni nevtralnega ozemlja. Odkar je Bog že dobil bitko, zakaj bi bili na strani poraženca? Če ne delamo za Kristusa, smo proti Njemu!

En odziv na “ČETRTEK 3. POSTNEGA TEDNA”

  1. Včasih pa pride do problema razločevanja…Kajti hudič je zvit, zna prepričati, ker zna nadeti in nositi masko angela. In ko mu nekdo nasede je igra – zgodba v bistvu že končana, dosojena mu je ena mala zmaga…, potem pa se tekma spet nadaljuje…Koliko bitk, nizov in izzivov me še čaka skozi življenje?
    GOSPOD, varuj me pred trajno izgubo….in pogubo…

    Gospod, danes Te prosim za dar razločevanja…Da bom v življenju znala prepoznati pravo, resnično obličje angelov in ljubiti le tiste, ki mi jih pošiljaš Ti…
    GOSPOD,v tem nelahkem času in trenutku Te res prosim…varuj tudi moje angele pred dotikom zla in teme…., to Te prosim o GOSPOD.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.