4. POSTNA NEDELJA

Jn 3,14-21

Sodba pa je v tem, da je prišla luč na svet
in so ljudje bolj ljubili temo kakor luč, kajti njihova dela so bila hudobna.
Kdor namreč dela húdo, sovraži luč in ne pride k luči,
da se ne bi pokazala njegova dela.
Kdor pa se ravna po resnici, pride k luči,
da se razkrije, da so njegova dela narejena v Bogu.

Mnogi ljudje ne želijo, da bi bilo njihovo življenje izpostavljeno Božji luči, ker se bojijo tega, kaj bi se razodelo. Nočejo se spremeniti. Ne bodite presenečeni, če so ti isti ljudje ogroženi od vaše želje poslušati Boga in delati kar je prav, ker se bojijo, da bi mogla luč v vas izpostaviti kako temno stran njihovega življenja. Bolje je, da zanje molimo, kakor da jim jemljemo pogum; morda bodo tudi oni spoznali, da je bolje živeti v luči kakor v temi!

En odziv na “4. POSTNA NEDELJA”

  1. Da,res je. Tudi takšni ljudje obstajajo…Vprašajmo pa se, kolikokrat jaz sam-a pri sebi dovolim, da nekdo ali nekaj ugasi svetlobo Božjega v mojem srcu,dovolim oziroma dopustim, da pade neka senca v mojo dušo…?
    Torej, tudi jaz imam napake, doživljam zmote, me napadajo skušnjave in sence…, čeprav si želim živeti v Luči.
    Molimo drug za drugega in zase, da bi mogla Luč vedno znova prodreti v temo in jo ptemagati, nekoč za vedno. In da bi bili vredni in verodostojni oznanjevalci in prave priče evangelija, da bi pričevali o Luči ne le z besedami…pač pa predvsem z dejanji ljubezni, sočutja in usmiljenja.
    Sicer pa res…raje molimo tudi za tiste, ki mislijo, čutijo in delajo drugače…, kot da se pohujšujemo nad njimi. Tudi, če se kdaj v nas porodi pravična jeza zoper nje, meč nikoli ni in ne more biti prava pot. Spomnimo se Jezusovih besed…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.