SREDA 4. POSTNEGA TEDNA

Jn 5,17-30

Resnično, resnično, povem vam:
Kdor posluša mojo besedo in veruje njemu, ki me je poslal,
ima večno življenje in ne pride v obsodbo,
temveč je prestopil iz smrti v življenje.
Resnično, resnično, povem vam: Pride ura in je že zdaj,
ko bodo mrtvi slišali glas Božjega Sina,
in kateri ga bodo slišali, bodo živeli.

Večno življenje – živeti vedno z Bogom – se začne takrat, ko sprejmemo Jezusa Kristusa kot Odrešenika. V tem trenutku se začne v nas novo življenje. V 2 Kor 5,17 pravi apostol Pavel: Če je torej kdo v Kristusu, je nova stvaritev. To je popolno spremenjenje. Še vedno fizično zremo smrti v obraz, toda ob drugem Kristusovem prihodu, bomo vstali in večno živeli z Njim.

En odziv na “SREDA 4. POSTNEGA TEDNA”

  1. Skozi različne boje v življenju je treba dozoreti…tudi za smrt. Smrt pa je po naši veri le še prehod….Prehod, vrata v večno življenje, na Jezusovo desnico ali pa levico!
    Že sedaj s svojim načinom življenja, s svojimi odločitvami izbiram kako bo takrat…Gradim… ali rušim, ljubim…. ali ne ljubim, delam dobro ali pa povzročam drugim škodo, hudo, trpljenje in opustošenje…
    Gospod, varuj me slednjega, varuj me pred tem, da bi komu že sedaj pomagala tlakovati pot v pekel,… da bi koga prezrla, zavrnila, ga ranila in prizadela, razočarala z lažnimi upi, da bi bila nezvesta Tvojemu naročilu in vodilu.
    Gospod, vodi me skozi preizkušnje in čeri življenja, naj jaz in moj brat, moja sestra…slediva predvsem Tebi in ne sebi.
    Utrdi nam vero in hotenje delati prav in dobro, vlij nam pogum, razjasni nam pogled…in spremeni naša srca, da bodo podobna Tvojemu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.