ČETRTEK 4. POSTNEGA TEDNA

Jn 5,31-47

In tudi Oče, ki me je poslal, on je pričeval o meni:
vendar vi niste nikoli slišali njegovega glasu ne videli njegovega lika.
In tudi nimate njegove besede, ki bi ostajala v vas,
ker ne verujete tistemu, ki ga je on poslal.
Preiskujete Pisma, ker mislite, da imate v njih večno življenje,
a prav ta pričujejo o meni.
Toda vi nočete priti k meni, da bi imeli življenje.

Verski voditelji so vedeli, o čem je govorilo Pismo, toda niso udejanili njegovih besed v svojem življenju, niso hoteli videti Mesija, h kateremu je bilo usmerjeno vse Pismo. Poznali so pravila, toda zgrešili so Odrešenika. Zagrajeni v svoj lastni verski sistem so zavrnili in niso dopustili Božjemu Sinu, da bi spremenil njihovo življenje.

En odziv na “ČETRTEK 4. POSTNEGA TEDNA”

  1. Gospod, na mnoge različne načine in po mnogih poteh me, nas, vodiš k sebi…Dan za dnem.
    Toda Gospod, kaj nam to pomaga, če pa so naše oči zaslepljene, naša ušesa gluha tako za Tvojo Besedo, kot tudi za stisko bližnjega…Le kako bi Ti sledili, če pa menimo, da si lahko sami odmerjamo in krojimo svoj čas…in podobno slepo in gluho in včasih povsem brezsrčno ravnamo tudi z drugimi….
    Kako potem najti Tvoje kraljestvo Gospod?
    Ne bo šlo brez dodatnega čudeža…in ta bo, ko boš hotel spremeniti moje srce. Njegovo, njeno srce…Naša srca, da se otresejo zakrknjenosti, trdote, slepote, gluhote, samopašnosti, vase zagledanosti….
    Gospod, vse kaže, da Te čaka še mnogo dela z nami, sicer ostajamo še vedno na mestu slepe pege, podobni tistim, ki so te” zagrajeni v svoj verski sistem zavrnili…in niso dopustili Božjemu Sinu, da bi vstopil v njihova srca…, v njihovo bistvo in zares spremenil njihovo življenje”…Moje…, tvoje življenje, sestra in brat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.