SOBOTA 4. POSTNEGA TEDNA

Jn 7,40-53

Služabniki so se torej vrnili k vélikim duhovnikom in farizejem
in ti so jim rekli: »Zakaj ga niste privedli?«
Služabniki so odgovorili: »Še nikoli ni nihče tako govoril.«
»Ste se mar tudi vi dali zapeljati?« so jim odvrnili farizeji.
»Je kdo izmed voditeljev ali farizejev sprejel vero vanj?
Ta množica, ki ne pozna postave, pa je prekleta!«

»Zakaj ga niste privedli?« Služabniki so odgovorili: »Še nikoli ni nihče tako govoril.« (Jn 7,45-46). Čeprav so Rimljani vladali v Palestini, so prepustili Judom manjše civilne in verske zadeve. Tako so imeli svojo tempeljsko policijo, ki je lahko aretirala osebo, ki je povzročala nemir ali prelomila obredne zakone. Ti policaji pa niso videli nobenega razloga, da bi zgrabili Jezusa, tudi ko so mu pozorno prisluhnili, kajti govoril je tako čudovite besede, kot do zdaj še nikoli nihče. Ne dovolimo, da bi nas zaslepila farizejska zazrtost v svojo lastno resnico!

En odziv na “SOBOTA 4. POSTNEGA TEDNA”

  1. Gospod, edina resnica je v Tebi in povezana s Teboj…In mnogokrat jo bodo preprosti ljudje prej, lažje in bolje prepoznali ter vzeli za svojo, kot neki na pogled “načitani” ljudje z visokoletečim egom.
    Hvala Ti Gospod, ker si se že tedaj in se še danes pogosto najprej razodevaš preprostim ljudem,otroškim dušam,malim in ubogim…Skozi njih nam daješ tudi prepoznavati naše naloge služenja Tebi.

    Gospod, naj Ti ostanemo zvesti, tudi in predvsem takrat, ko se zdi, da Te mnogo sinov in hčera tega sveta ne more in ne zna razpoznavati, verovati Vate, Te prav ljubiti in spoštovati Tvoje Besede…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.