PETEK 5. POSTNEGA TEDNA

Jer 20,13

Pojte GOSPODU,
slavite GOSPODA,
ker rešuje življenje ubogega
iz rok hudodelcev.

Jeremija daje sam sebi pogum. Svojo pravdo z nezvestim ljudstvom izroča Bogu. V vsem, kar ga ogroža, vidi le preizkušnjo, ki jo Bog dopušča, da bi se utrdilo njegovo zaupanje vanj. Nasprotniki se bodo spotaknili in padli, njega pa bo Bog rešil.
Gospod, tudi meni pomagaj, da ti bom bolj zaupal.

En odziv na “PETEK 5. POSTNEGA TEDNA”

  1. Včasih je res težko zaupati, ponovno obuditi zaupanje, ko te razočara človek, še posebno tisti, ki si mu zaupal, ga ljubil, še čutiš nekaj do njega….Takrat se res bedno počutiš in se vedno znova sprašuješ z besedo: “zakaj”? In zgodi se, da odgovora na to enostavno ni. Tedaj se moraš odločiti, ali boš na tej točki obstal in obupal in rekel: to me presega, tega se ne grem več….ali pa boš stvari pogumno razjasnil in razčistil, ali pa boš vse skupaj nekam “potlačil”, morda ” vrgel preko rame”, skušal pozabiti in živeti naprej…Toda- gre za odnos…! Kaj in koliko mi ta odnos, odnos s tem človekom v resnici pomeni? Ali ga želim ohranjati in živeti naprej, gojiti ta odnos? Ali hočem in zmorem odpustiti? Ali moja ljubezen zmore preseči tudi to krivico ali brezbrižnost, prevaro ali še kaj hujšega….?

    GOSPOD, Ti nas učiš odpuščati in znova zaupati, gledati preko meja človeške omejenosti in revnosti…..Ti rešuješ, Ti zmoreš rešiti tudi navidezno izgubljene stvari, bitke, odnose…Ker Ti je vsakdo od nas drag in dragocen.
    Nauči nas prosim zaupati, odpuščati, zdraviti in celiti rane, dviguj naš pogled navzgor (k sebi) in naprej, vedno znova. In rešuj nas iz rok tistih, ki nam delajo hudo….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.