6. POSTNA NEDELJA – CVETNA

Flp 2,6-11

Po zunanjosti je bil kakor človek
in je sam sebe ponižal tako,
da je postal pokoren vse do smrti,
in sicer smrti na križu.
Bog je poslal svojega Sina, ki se je ponižal zaradi nas in zaradi naših grehov. Sin je bil pokoren Očetu vse do smrti – smrti na križu.
Zakaj? Ali je bilo vse zaman?

Ne, ne bo zaman če se mi spreobrnemo – na začetku postnega časa nas je duhovnik posipal s pepelom križ in rekel: “Spreobrni se in veruj evangeliju!” Štirideset dni bo kmalu minilo, postni čas se izteka – ali smo se spreobrnili? Ali verujemo? V tem tednu premislimo, Bog nam daje še eno možnost. Gospod, prosim te, da v teh dneh do Velike noči še enkrat spregovoriš mojemu srcu, da bi razumel, da ni bilo vse zaman. Kako bi popravil vse kar je narobe v meni, da dostojno dočakam Tebe – vstalega in zveličanega.

En odziv na “6. POSTNA NEDELJA – CVETNA”

 1. Gospod, komaj dva tisoč (dvestokrat deset…) let je minilo od takrat, ko se je po stvarjenju sveta zgodil, udejanjil največji čudež. Čudež Tvojega rojstva v človeško telo….Ta dogodek Tvojega rojstva, vse kar je temu sledilo, ves Tvoj trud in oznanjevanje Resnice, navkljub preganjanju padlega angela teme in njegovih podložnih privržencev, dogodek Tvoje popolne podaritve življenja…vsi čudeži in vse kar si storil, vse to priča o Tvoji neizmerni l(L)jubezni do nas!

  Kaj… in kakšnih dokazov potrebujemo še več?

  Dobri Bog…ker poznaš naša človeška srca, veš tudi to, da večni dvomljivci kot smo, potrebujemo fizično oprijemljivih dokazov…

  Ali ni največji izraz Božje ljubezni moje in tvoje rojstvo človek? Vse lepo in dobro, kar nama prinaša in podarja življenje?
  Ali nisi nikoli, res nikoli čutil vse presežne moči l(L)jubezni, ki te je vsega prevzela…ob nekem dogodku, dogajanju, srečanju z n(N)ekom?

  Ali ne začutiš usmiljenja, usmiljene ljubezni…, sočutja, ko zreš v ranjeno in prebičano telo razpeto na križu?
  Ali ne čutiš Njegovega dotika, ko prejmeš v svoje dlani, v svoje telo, v svoje srce, sveto hostijo?
  Gospod nam je v hrano na mnoge načine. Njegova živa zapuščina, preko katere nas ne neha nagovarjati skozi vsak dan je tudi Božja…Njegova Beseda!
  Mnogo načinov je, da začutiš, slišiš, vidiš, opaziš, prepoznaš, okusiš Njegovo živo prisotnost med nami…Tudi takrat, ko se ti brez sence preračunljivosti daruje tvoja sestra, tvoj brat, da ti izkaže svojo ljubezen….
  Sprejmeš to?
  Hočeš sprejeti Njegov dotik, Njegov objem?
  Ne išči toliko svojih napak, bolj se osredotoči na ljubezen! Na vse njene načine izraznosti, odgovori ji, ko te išče, kliče in vabi…
  Šele takrat, ko bo v resnici zajela in prevzela tvoje srce ga bo zmogla očistiti, spremeniti, preroditi, napolniti z novo močjo, z novim smislom in veseljem…in bo popravljeno in odpuščeno in pozabljeno vse zmotno in napačno v tvojem življenju.
  V tvojem spremenjenem, osvobojenem in odrešenem srcu…bo našel svoj prostor in dom Vstali Odrešenik!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.